Након што су аустралијске власти укинуле визу српском тенисеру и депортовале га из земље, смењивале су се информације о томе хоће ли први рекет света моћи да наступи на неким од наредних тениских турнира.

Пре свега полемисало се о његовом евентуалном учешћу на Ролан Гаросу и Вимблдону, где је најављено да би Ђоковић морао да се вакцинише, уколико жели да добије шансу за одбрану трофеја на овим престижним турнирима.

Француска влада недавно је и усвојила закон који говори у прилог овим тврдњама, али нам данас из ове земље стижу најаве да би најбољи тенисер света могао да заигра у Паризу и без вакцинације.

Наиме, Ђоковић би могао да на Ролан Гаросу брани титулу освојену прошле године, јер у Француској мењају важно правило!

На такав закључак наводе најновије изјаве француског шефа за Ковид стратегију Алана Фишера.

Он је изјавио да би у тој земљи ипак могла да буду промењена правила пре Ролан Гароса , пишу тамошњи медији.

Недавно је из Француске стигла информација да сви учесници спортских догађаја, било спортисти, било публика, морају да буду двоструко вакцинисани не би ли добили ковид пропусницу, која би им омогућила присуство.

Тада је речено да правила важе за све, па тако и Новака Ђоковића, али сада се догодио важан обрт. Алан Фишер је у француском сенату рекао да би та забрана могла да буде "укинута врло брзо".

- Постоје ковид мере које и даље важе, али се постепено укидају. Увек смо говорили да желимо да укинемо ковид пропуснице за вакцинисане чим ситуација у болницама то дозволи - рекао је Габриел Атал, портпарол владе Француске, упитан о коментарима Фишера.

- Професор Фишер је рекао да су пројекције такве да бисмо могли у марту или априлу да укинемо пропуснице које важе само за вакцинисане. Наравно да то желимо - истакао је Атал

Како се Ролан Гарос одржава крајем маја и почетком јуна, јасно је да су ово фантастичне вести за Новака Ђоковића.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".