Он је рекао да постоји велика вероватноћа од избијања рата који би донео огромне жртве, иако би било "лудило" прихватити такав сукоб.

- Пре свега, ослањамо се на себе, али не искључујемо да ћемо бити приморани да се окренемо Русији ако Украјина, уз подршку западних земаља, пређе одређену линију, изјавио је Пушилин за Ројтерс.

Конфликт на истоку Украјине траје више од седам и по година, а за то време, према подацима УН, страдало је више од 13.000 људи.

САД и западни савезници оптужују Русију да припрема инвазију на Украјину, док Моксва то негира и тражи гаранције да се НАТО неће ширити даље на исток.

Пушилин је рекао да проруске снаге имају недостатке у наоружању када је у питању електронско ратовање, противваздушна одбрана и способност да се супротставе дроновима украјинске војске турске производње.

Он је рекао да они нису били у контакту са Русијом у вези са обезбеђивањем оружја, али да је приметио, како је рекао, важну изјаву политичара владајуће странке у руском парламенту прошлог месеца који је рекао да би Москва требало да испоручи одређене врсте оружја проруским снагама у Доњецку и суседном Луганску.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".