- Овај момак зна шта нам доноси будућност - речи су са којима је на ХРТ-у почела емисију "Код нас дома" која доноси причу о 16-годишњем Луки Б.

- Није видовњак нити пророк, зове се Лука Б., ускоро ће напунити 17 година, иде у средњу школу, а о будућности сазнаје уз малу помоћ пријатеља, бројева, карата, нумерологије и тарота - наставља се у прилогу.

Онда је младић, чији је пуни идентитет објављен у прилогу, објашњавао како на одређена питања отвара три карте.

- А на нека компликованија питања отварају се методе попут келтског крста, то је дефинитивно најпознатија метода отварања тарота - каже младић којег хрватски јавни сервис сматрала релевантном особом за прилог.

У наставку, младић је објаснио на који начин функционише његова "тарот метода".

ХРТ-ова водитељка, даље, појашњава како су карте центрифугално уметничко дело. - Осмислила их је Весна Бурцса, Лукин тарот узор и жена коју би волео да упозна - каже ХРТ-ова водитељка.

 

 

"Предвидео пријатељици раскид везе"

У емисији, поменутом Луки остављено је прострора да објасни "своју теорију":

- Према тароту, једна трећина је одређена судбинским путем, а две трећине су наша слободна воља и одлука - истакао је даље овај 16-годишњак, објашњавајући своје виђење живота и тарота.

Оно што је посебно зачудило гледаоце је озбиљност са којом се ХРТ-ова водитељка надовезује на изјаву поменутог тинејџера, истичућа 

На то се надовезује ХРТ-ова нараторица која закључује како сви имамо неке проблеме и сви волимо знати будућност. - Па можете претпоставити да су Лукина знања итекако тражена роба - додаје.

Све је, каже, почело кад му је пријатељица ушла у везу те су се питали колико ће та веза трајати.

- Ја сам отворио карте и рекао сам јој да је кључан број девет. Ја сам претпостављао да ће то бити девет месеци или девет година. Они су, занимљиво, деветог дана имали велику свађу и деветог дана су заправо раскинули - објашњава како се дао у бизнис с таротом.

ХРТ скипер како би оставио дојам озбиљности нагласио је да је младић завршио чак два курса тарота и један нумерологије.

Питали га да прорекне будућност

Врхунац чуђења гледалаца, било је питање водитељке упућено младићу, шта доноси нова 2022. година, на шта је он одговорио:

- Идућа година нам, 2022. година нам је у броју 6. Лична карта - карта која представља ову годину - је карта број 6, љубавници се карта зове. То је година у којој ће људи јако тешко проналазити своје сродне душе, тако их назовимо. Много људи ће упознати некога за читав живот. Ово је година када ћемо схватити колико је заправо важно имати квалитетне међуљудске односе - испунио је ХРТ-у жељу младић.

Онда се мало дотакао епидемиологије и епидемије из перспективе тарота.

- Што се тиче короне, шестица не говори о потпуном завршетку, не можемо рећи да ће она потпуно завршити, можемо рећи да ће се на јесен мало примирити - каже.

(Индекс.хр)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".