Судија је данас на рочишту које је још у току изрекао отмичарима следеће казне: оцу Марку Јовишићу 10 година година робије, старијем сину Лазару 7, млађем Николи који је тада био малолетан 5, а њиховом пријатељу Алекси Мрђи 6 година робије.

Подсетимо, у Вишем суду у Сремској Митровици пре неколико дана завршено је суђење оптуженима за отмицу Петра М. (15), која се догодила пре две године у Старој Пазови.

Подсетимо, окривљени су били Марко Јовишић, његови синови Лазар (23) и млађи син, који је у време извршења кривичног дела био малолетан, као и њихов друг Алекса Мрђа (20). Како је за Курир рекао Горан М, отац отетег дечака, изношењу завршних речи пред пресуду присуствовали су сви окривљени, али и оштећени младић, као и њихови адвокати.

Фото: С.К./приватна ахрива

 

 

- Окривљени су и овог пута покушавали да смање своју кривицу пребацивајући је једни на друге. Њихови адвокати, а свако има свог, износили су одбрану у намери да им суд одреди што мање казне - рекао је Митровић и додао да је он заједно са адвокатом, који њих заступа, тражио најстроже могуће казне за отмичаре.

Кобне вечери браћа Јовишић пресрела су Петра, који је био на бицикли. Имали су фантомке. Дечак је мислило да хоће да му украду бицикл и почео је да се брани. Оборили су га и везали ланцима, потом су покушали да намаме и његовог брата. Писали су му поруке са Петровог телефона, али је старији дечак, по начину писања, схватио да то није Петар. Када су схватили да старијег дечака не могу да намаме, Петру су прекрили главу дуксерицом, угарали га у кола и одвезли у напуштену кућу. Дечак је на саслушању рекао да се не сећа свега, али и да му је најтеже било када су му држали пиштољ на слепоочници.

Како је раније Горан Митровиће рекао за Курир, идеја отмичара је била да за откуп траже пола милиона евра, јер су знали да је Митровић успешан пољопривредник и да има новца. Међутим, то им није успело, јер је породица брзо реаговала, алармирала полицију, те је дечак пронаден жив и здрав, а они похапшени. Током судског поступка, који траје две године, како је објаснио Митровић, дошао је и до нових сазнања, а једно од њих је да је најпре мета био он.

Фото: С.К./приватна ахрива

 

 

- На рочишту одржаном 7. јула прошле године, сазнао сам да је киднаповање планирано годину дана и да су се о томе договарали на Новом Београду. Наводно, Марко Јовишић је то уговорио са још двојицом мушкараца, од којих је један полицајац, кога називају "господин X". Неко од те двојице, не знам тачно ко, имао је финансијске протешкоће, јер је упао у проблеме са зеленашима, и отмица је планирана како би дошли до неопходних пара. Прво су хтели да киднапују мене. Пратили су ме шест месеци и када су схватили да је то тешко изводљиво, тражили су другу солуцију. У оптицају су им биле моје супруга и сестра. Међутим, дошли су до закључка да им је најлакше да ми киднапују децу. Хтели су оба сина, а на крају су успели само млађег, јер старији није насео на поруке које су му отмичари слали са братовог телефона - рекао је Митровић прошле године за Курир:

- На почетку поступка су се бранили ћутањем, а сада покушавају да умање своју кривицу. Марко Јовишић тврди да је помагао да се мој син пронађе, а он га је и сместио у ту кућу.

(Kurir)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".