Вејн Руни је један од најбољих енглеских фудбалера у протекле две деценије. Он је за Евертон дебитовао као 16-годишњак, а затим је отишао у Манчестер јунајтед, где је играо заиста чудесан фудбал.

Међутим, иза срећног фудбалског лица скривао се велики бес и агресивност коју је покушао ублажити алкохолом.

- Константно сам био љут и агресиван. Носио сам доста боли у себи и требало ми је доста времена да откријем како да се носим са тим. Било је то веома тешко време - открио је Руни у разговору за британски "Телеграф".

 

 

Утеху је покушао наћи у алкохолу. Данима је пио без престанка.

- Било је тренутака када бих слободно време користио да се опијам. Закључао бих се и пио у покушају да избришем све мисли из главе. Људи су знали да волим да изађем и попијем мало више, али било је много горе од тога. То као спортиста не можеш да радиш. Ја сам мислио да је то добро, али је доста негативно утицало у финишу каријере у Јунајтеду - рекао је Вејн Руни.

Ипак, за разлику од Пола Гаскојна, Руни је успео да се "извуче" разговором и терапијама.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wayne Rooney (@waynerooney)

 

- Научио сам да пре брзоплетих одлука седнем и разговарам с неким. То ме је смирило. Разговарао сам са супругом Колин, с нашим родитељима. То сам направио када сам увидео да идем према пропасти - закључио је Руни.

Руни је поред Евертона и Манчестер јунајтеда играо још и за амерички Ди Си Јунајтед, и напослетку за енглески дерби каунти, у коме је тренутно менаџер клуба.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".