Мерима је глумила сестру на даскама које живот значе Жарку Лаушевићу. У питању је представа “Стаклена менажерија” Тенесија Вилијамса. 

-Било је довољно да ме Љиљана Тодоровић, редитељка представе, пита да ли хоћу да играм са Лаушевићем. Нисам у опште питала у којој представи. Одмах сам пристала. Жарко и ја смо добри пријатељи још од Академије, међу нама је увек постојао неки флуид – рекла је тада Мерима.

Фото: Милан Ђурица

 

Каријера глумице прекинута је 1980. године, пошто је доживела тешку саобраћајну несрећу, после које је остала инвалид, а до своје двадесет прве године глумила је у филму “Љубав и бес”, “Јована Лукина” и “Нека друга жена”,

Утицај на глумицу извршио је њен стирц, познати босански књижевник Алија Исаковић.

Фото: Архив Новости

-Глуму сам уписала када ми је било седамнаест година. Отишла сам на пријемни и била примљена, мада сам желела да студирам и медицину. Пре саобрацајног удеса, осамдесете, спремала сам се за пријемни испит на Медицинском факултету у Београду. Глуму сам поцела студирати у класи Огњенке Милицевић, али сам после снимања филма “Љубав и бијес” прешла у класу професора Миленка Марицица. Моји најдражи пријатељи били су Жарко Лаушевић, Енвер Петровци и Борис Комнениц. Прву филмску улогу добила сам седамдесет и седме у филму “Љубав и бес”.

Фото: Архива

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мерима је у Београду живела до 1996 године, а затим је одлучила да напусти Србију и пресели се на Нови Зеланд. Глумица је тамо је у потпуности променила професију, посветила се психологији и стекла диплому клиничког психолога чиме се и данас бави.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".