Према незваничним информацијама истраге, после прикупљања тих наркотика преко Михајловића, они су га брутално убили.

- После отмице су га пребацили у кућу смрти у Ритопеку - наводи наш саговорник, близак истрази. - Даљим расветљавањем његове отмице дошло се до оперативних информација да је тамо и убијен, а да је потом тело пребачено на једну локацију у подножју Фрушке горе. Помиње се викендица у атару места Сурдук, која је у непосредној близини овог војвођанског националног парка.

Вељко Беливук, Марко Миљковић, Владе Драганић, Милош Будимир и Никола Спасојевић оптужени су за овај злочин, а Тужилаштво за огранизовани криминал започело је истрагу у вези истог. 

Како су Новости недавно објавиле, уз помоћ сведока-окривљеног разрешено је неколико ликвидација ове организоване криминалне групе.

- Нестанак Михајловића пријављен је седам дана касније - прича наш извор. - Током анализе његове комуникације, али и на основу доказа прикупљених преко "Скаја", ухапшено је неколико јаких дилера. То се све дешавало док је трајало оперативно прикупљање информација о Михајловићевом нестанку. Утврђено је са ким је последњи пут био у контакту, а нико није ни слутио да нису са њим на вези, него са Беливуком и Миљковићем.

Убиство Михајловића сматра се за једно од првих ликвидација Беливукове и Миљковићеве криминалне групе. Претходно је пресудом донесена ослобађајућа одлука за убиство каратисте Властимира Милошевића, у јануарау 2017. године у центру Београд, за које су се теретили. Верује се да су после тога направили другачију стратегију, те су жртве киднаповали, одвозили у кућу у Ритопеку и тамо их убијали.

- Постоје оперативни подаци да су после Михајловића, за кога постоје индиције да је отрован у том викенд-насељу, на идентичан начин убили и Миљковићевог кума Мирка Којића Коју, инвеститора са Звездаре - истиче наш саговорник. - Којићу се траг губи недуго после Михајловићевог убиства. Прикупљају се информације о врсти отрова којим су усмрћена обојица. После тога су, према наводима из оптужнице, жртве много суровије мучили и ликвидирали. Давили су их и клали, а делове тела млели у индустријској машини за млевење меса.

Криминална група Беливука и Миљковића осумњичена је за пет убистава - Александр Глигоријевића Пукија, Горана Величковића Гоксија, Лазара Вукићевића, Здравка Радојевића и Милана Љепоје, а за још толико се води истрага. За ликвидације Николе Митића и Горана Михајловића осумњичени су у Србији, а у Црној Гори за убиства Дамира Хоџића, Адиса Спахића и Милета Радуловића, званог Капетан.

Сарадници веровали Михајловићу

Неопрезност београдских продаваца наркотика представља невероватно чињеницу, с обзиром на то да су само на основу "Михајловићеве" поруке пристали да му пошаљу робу у вредности од око 200.000 евра.

- Људи су му веровали - истче саговорник Новости. - Он је у тим неким криминалним пословима важио за фер-плеј играча. Никоме није остао дужан и увек је све плаћао. Помагао је свима. Та његова особина га је на крају и коштала живота.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".