И док су очи света упрте у Украјину и док се ишчекује нови потез руског председника, у задње време влада велико интересовање јавности за Путином приватни живот. Тако је недавно службени Кремљ објавио која се све возила налазе у гаражи председника Путина.

Фото: Танјуг/АП

 

 

Иако западни медији често истичу како Путиново приватно богатство вреди више од 200 милијарди евра, што би га у том случају чинило једним од најбогатијих људи на свету, његов возни парк је далеко скромнији од многих шефова држава. И он попут многих других државника има сопствену колекцију аутомобила, али је она далеко скромнија. 

Према попису имовине који је објавио Кремљ, Владимир Путин има гаражу од само 18 метара квадратних у којој су паркирана три аутомобила и приколица. А аутомобили су далеко од егзотике јер његов возни парк чине два ГАЗ-а, тачније М21 Волге, и Лада Нива. 

Потоњи је ауто купио 2009. године, а користио га је за одлазак у риболов. Судећи по фотографијама, ради се о топ серији која је опремљена бројним уникатним детаљима попут шноркла, великих наплатака и додатне заштите. Такође, испод поклопца је Опелов мотор. Коначно, у гаражи се налази и једна приколица Скиф са шатором. 

Руски председник несумњиво воли аутомобиле и користи сваку прилику за обилазак домаће аутоиндустрије. Тако је 2015. године лично тестирао Ладу Весту, док је за протоколарне дужности изабрао домаћи понос Аурус Сенат, који је познатији и као "руски Ролс-Ројс".

(Индекс.хр)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".