У инсерту документарног филма "Савремена историја“ који је приказан на телевизији Русија 24 говори се о тешкој економској ситуацији у којој се Русија налазила последње деценије прошлог века.

Велики број високо квалификованих стручњака - научника, адмирала, обавештајаца – радили су као физички радници.

- Некад сам морао да радим и као таксиста. Није ми пријатно да говорим о томе, на жалост, али и тога је било - рекао је Путин.

Путин је 2018. поменуо да је још 1996. године размишљао о томе да ради хонорарно као таксиста, након што је његов тадашњи шеф Анатолиј Собчак изгубио изборну трку за градоначелника Санкт Петербурга.

Као виши саветник Собчака, водио је његово кампању за реизбор. Међутим, председник том приликом није потврдио да је заиста сео за волан како би побољшао своје околности.

После Собчаковог пораза, Путину је понуђен посао у председничкој администрацији у Москви, што је он прихватио.

У документарцу, Путин је "бацио" још једну бомбу. Рекао је да поуздано зна да је "најмање један оперативац ЦИА“ радио као саветник руске владе 1990их. У четвртак, у разговору са комисијом стручњака за људска права, он је изјавио да су се током тог периода амерички обавештајци инфилтрирали у руске структуре моц́и, али да их је он "очистио“ када је преузео функцију председника.

Путин је тада изјавио да је крајем деведесетих добио понуду од администрације председника да пређе у Москву, што није могао да одбије јер је у то време био без посла.

(Спутњик/Раша тудеј)