Мирослав Мика Алексић, редитељ и власник школе глуме "Ствар срца", јуче је први пут јавно изнео одбрану у Вишем суду у Београду и скоро четири сата, без имало кајања, износио увреде на рачун оштећених девојака. Он је чак рекао и да ово није "афера Алексић, већ афера Радуловић".

Више јавно тужилаштво подигло је, подсетимо, оптужницу против Алексића за кривична дела силовања и недозвољене полне радње почињена над седам девојака, које су похађале његову школу глуме.

Прва је полицији Алексића пријавила глумица Милена Радуловић, после чега је исто учинила и њена колегиница Ива Илинчић, као и друде девојке.

Ово је пројекат

- Ова оптужница је глупост без доказа и провере. Грешка је све што је наведено, а ово је покушај тужилаштва да се оптужи личност у недостатку доказа. Ово су болесне тврдње да сам извршио ова кривична дела, с којима немам апсолутно ништа. Свака од седам девојака у том периоду има проблем и лош однос са оцем, породицом. И Милена и Ива имају трауме у том периоду. Само једна од девојака има нормалан и стабилан породични однос - рекао је Алексић износећи своју одбрану.

Он је навео и да је - занимљиво да су очеви ти који су подржали своје ћерке на почетку.

- Ово је пројекат! Милена Радуловић је пријавила случај тако што је уз пријаву добровољно дала два доказа, тачније извештај психолога и психијатра, и тужилаштво је то узело у обзир. Исти почетак исказа имају свих седам девојака и све су ћутале до пријаве. Невероватно. И сестра Милене Радуловић је након тога што она тврди да сам урадио, остала још четири године у студију. Па зашто се није борила прво за своја права, а потом и за права сестре, него је након осам година, због приче коју је чула од девојке из студија, одлучила да дигне глас - рекао је Алексић, који је све време био сталожен, а судија га је опомињао да скрати своје излагање.

Редитељ је запрепастио изјавом да „глумица Милена Радуловић тај период, кад је навела да је доживела силовање, никад неће моћи више да доживи“.

- Тај период нема мрљу. Има мрљу у тренутку када се Милена мења на психичком нивоу. Имала је трауме, али не везано за ово шта ми се ставља на терет. Невероватно је да су свих седам девојака исте. За неке глумице које су ме оптужиле испоставиће се да су боље глумице у животу него у професији - рекао је оптужени и споменуо да „Милена, када се узбуди, меша однос оца, њега и свог дечка“.

Ударац испод појаса

Поред тога што је вређао жртве, Алексић је вређао и тужилаштво.

- Сматрам да је ова оптужница написана смело и неписмено. У питању је шизофрена оптужница. У њој има истих реченица као у медијима, а Милена и Ива су у својим исказима користиле и исте реченице из једне књиге. Само не знам како нису знале да ћу ја схватити о чему се ради и која књига је у питању - истакао је. Алексић је истакао да у оптужници пише „да је оштећенима био као бог и други отац, те да је тако стекао базу за извршење кривичних дела“:

- Ово је гнусан ударац испод појаса од стране ових девојака.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".