Miroslav Mika Aleksić, reditelj i vlasnik škole glume "Stvar srca", juče je prvi put javno izneo odbranu u Višem sudu u Beogradu i skoro četiri sata, bez imalo kajanja, iznosio uvrede na račun oštećenih devojaka. On je čak rekao i da ovo nije "afera Aleksić, već afera Radulović".

Više javno tužilaštvo podiglo je, podsetimo, optužnicu protiv Aleksića za krivična dela silovanja i nedozvoljene polne radnje počinjena nad sedam devojaka, koje su pohađale njegovu školu glume.

Prva je policiji Aleksića prijavila glumica Milena Radulović, posle čega je isto učinila i njena koleginica Iva Ilinčić, kao i drude devojke.

Ovo je projekat

- Ova optužnica je glupost bez dokaza i provere. Greška je sve što je navedeno, a ovo je pokušaj tužilaštva da se optuži ličnost u nedostatku dokaza. Ovo su bolesne tvrdnje da sam izvršio ova krivična dela, s kojima nemam apsolutno ništa. Svaka od sedam devojaka u tom periodu ima problem i loš odnos sa ocem, porodicom. I Milena i Iva imaju traume u tom periodu. Samo jedna od devojaka ima normalan i stabilan porodični odnos - rekao je Aleksić iznoseći svoju odbranu.

On je naveo i da je - zanimljivo da su očevi ti koji su podržali svoje ćerke na početku.

- Ovo je projekat! Milena Radulović je prijavila slučaj tako što je uz prijavu dobrovoljno dala dva dokaza, tačnije izveštaj psihologa i psihijatra, i tužilaštvo je to uzelo u obzir. Isti početak iskaza imaju svih sedam devojaka i sve su ćutale do prijave. Neverovatno. I sestra Milene Radulović je nakon toga što ona tvrdi da sam uradio, ostala još četiri godine u studiju. Pa zašto se nije borila prvo za svoja prava, a potom i za prava sestre, nego je nakon osam godina, zbog priče koju je čula od devojke iz studija, odlučila da digne glas - rekao je Aleksić, koji je sve vreme bio staložen, a sudija ga je opominjao da skrati svoje izlaganje.

Reditelj je zaprepastio izjavom da „glumica Milena Radulović taj period, kad je navela da je doživela silovanje, nikad neće moći više da doživi“.

- Taj period nema mrlju. Ima mrlju u trenutku kada se Milena menja na psihičkom nivou. Imala je traume, ali ne vezano za ovo šta mi se stavlja na teret. Neverovatno je da su svih sedam devojaka iste. Za neke glumice koje su me optužile ispostaviće se da su bolje glumice u životu nego u profesiji - rekao je optuženi i spomenuo da „Milena, kada se uzbudi, meša odnos oca, njega i svog dečka“.

Udarac ispod pojasa

Pored toga što je vređao žrtve, Aleksić je vređao i tužilaštvo.

- Smatram da je ova optužnica napisana smelo i nepismeno. U pitanju je šizofrena optužnica. U njoj ima istih rečenica kao u medijima, a Milena i Iva su u svojim iskazima koristile i iste rečenice iz jedne knjige. Samo ne znam kako nisu znale da ću ja shvatiti o čemu se radi i koja knjiga je u pitanju - istakao je. Aleksić je istakao da u optužnici piše „da je oštećenima bio kao bog i drugi otac, te da je tako stekao bazu za izvršenje krivičnih dela“:

- Ovo je gnusan udarac ispod pojasa od strane ovih devojaka.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".