3333Ненад Периш, отац Матеја Периша из Сплита који је нестао пред Нову годину у Београду и за којим се још увек трага, у данашњој изузузетно емотивној изјави за емисију "Кец на једанаест" на К1 телевизији, која је све у студију натерала на искрене сузе, открио је да ће у Београду бити све док је потребно и да градом шета са маском на лицу како бих се сакрио јер не жели популарност због свега што се дешава, али да осећа осећа огромн подршку људи у Србији на сваком кораку.

Фото: АТА имагес

 

- На улици увек носим маску како бих се сакрио, не желим популарност, лакше ми је кад сам са собом решавам неке ствари, али људи ме ипак препознају и пружају ми подршку. Приметим на људима и сузу у оку, осећам људскост - каже Ненад.

- Покушавам да будем рационалан. Ми до сада немамо информацију која би ме демантовала и која указује на то да се ова ситуација неће завршити на срећан начин. Али, колико је добро што засад немамо ниједну такву информацију, толико је и тешко - казао је Периш за К1.

Ненад је открио и да га у свему што пролази одржава жеља да се то реши, као и да и његова породица све око Матејевог нестанка проживљава веома тешко. Он је казао и да не губи наду да ће његовог сина наћи живог иако је свестан да је од тренутка нестанка прошло много времена.

- Држи ме моја породица која тешко све ово проживљава, држи ме жеља да се то реши. Ја сам спреман на све. Свестан сам да је прошло 30 дана и да не могу очекивати исте вести након првог дана истраге или након 30 дана. Али држи ме жеља да се све ово реши сретно, не губим наду, немам право на то - рекао је он.

Фото: АТА имагес

 

Периш је казао да ће у Београду остати све док буде осећао да ту треба бити и да може нешто помоћи, али открио како у српској престоници проводи дане пуне неизвесности.

- У Београду ћу остати све док будем осећао да ту требам бити и да могу нешто помоћи. У контакту сам са полицијом и проверавам све поруке које добијам, покушавам их селектовати и упознати МУП са тим сазнањима. Имам и једно време током ког сам са собом и са својом вером у Бога - прича Ненад.

Фото: МУП

 

Ненад Периш је казао и да су му писања медија у Србији помогла и да му искрен и професионалан однос новинара и њихова подршка много значи.

- Новинарство је један врло озбиљан посао и без њега ништа не може функционисати. Професинални однос новинара је показао да људе ово здружује и покренуло је једну велику количину енергије коју је тешко и описати, на који начин људи покушавају олакшати ово тешко време мени и мојој породици, али и свима онима који осећају велику бол коју би сваки родитељ у овом тренутку осећао. Новинари на један професионални начин пуно тога раде и ја им се искрено захваљујем. Без једне позитивне енергије с њихове стране било би много теже и мени и мојој породици - рекао је Периш.

 

(К1)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".