- Данас и сутра, јужније од Саве и Дунава, очекује се формирање снежног покривача у нижим пределима од 5 до 15 центиметара, а у брдско-планинским пределима нових 15 до 25 цм, локално и више, и то нарочито данас на југозападу, југу и југоистоку Србије. На северу се очекују мешовите падавине: киша, суснежица и снег - наводи се у упозорењу.

Временска прогноза за Београд

Додаје се да ће данас у Београду данас облачно и хладније, повремено са снегом уз формирање мањег снежног покривача, у нижим деловима града од 2 до 5 центиметра,  а у вишим од 5 до 10 цм.

Упозорење у наредна два сата, стиже нам снег.

РХМЗ је издао и најаву за наредна два сата

- У наредна два сата облачно, местимично са снегом који ће на југозападу земље бити умереног интензитета, док се у нижим пределима централне Србије очекују и киша и сусунежица. У Војводини и на истоку суво.

С обзиром на најављени снег, на подручју западне Србије, Шумадије, југоисточне и југозапоадне Србније, као и на Косову и Метохији,на снази је наранџасти метео-аларм, који означава опасно време.

У Београду, Поморављу и источној Србији укључен је жути метео-аларм, који означава потенцијално опасно време.

Снег би према ранијим најавама требало да пада до четвртка, 3. фебруара. Овог пута не очекују се ниске температуре као пре недељу дана.