Такмичар Милош је у првом кругу питања освојио само 30.000 динара (одговоривши на три питања), а она је на понуду трагача пристао на најмању своту - 3.000 динара. Сви су остали у чуду, а он ни то није одбранио, већ је испао!

Иако су га остали такмичари саветовали да узме или освојену суму од 30.000 или већу он се одлучио за најмању, што је изненадило све у студију, па и водитеља Јована Мемедовића.

- Ово се никада раније није дешавало. Врло необично. Можда има ту неке тактике - рекао је Мемедовић док је Милош кратко објаснио свој потез. "Знам да знам за више од онога што сам показао, али узећу 3.000 свакако".

На питање коме је Марко Краљевић речима "ја погубих од себе бољега" у народној песми одао признање да је бољи јунак од њега, такмичар је одговорио "бегу Костадину" уместо "Муси Кесеџији", што је тачан одговор.

Потом није знао одговор на питање о аутору текста из 1876. о односу Турака према Србима, за шта је рекао да га је написао Марк Твен уместо Виктора Игоа, а одмах се оклизнуо и на следеће питање, који сисар се назива "морски једнорог". Такмичар је ту одговорио "морж", а тачан одговор је био "нарвал".

Трагач га је ту прибио уз зид и Милош се више није снашао, па није знао ни одговор на питање који је мореуз између Гренланда и Исланда (Дански). Крај је био када је промашио одговор на питање која врста ликера је названа по карипском острву које припада Холандији (Курасао).

- Нису ми легла питања, очигледно. Она историјска... - рекао је такмичар док га је водитељ испраћао из студија.

(Мондо)