Фронтмен и певач Горан Гале Шепа и клавијатуриста Бранислав Божиновић поручују да им је најтеже да направе сет-листу поводом предстојећег концерта који ће се одржати 11. фебруара у Комбанк дворани уз пратњу гудачког квартета.

- На слатким смо мукама шта од репертоара да избацимо. Акустични концерт је врста наступа који се по природи ствари припрема 30 година, а не пет месеци. Група Кербер још од половине деведесетих свира овакве формате. Ми имамо за овај наступ спремних два сата и 40 минута - каже Гале.

Фото: Јутјуб принтскрин/ RadioSOfficial

 

Музичар је објаснио да су били веома инспирисани концертом чувеног Ерика Клептона 1994, који га је одушевио како је сниман озбиљно са пет камера, са добрим сценаријем, и они су онда почели акустик концерте од 1995.

- Мислим да смо оправдали толики труд свих 20 година, колико свирамо и на тај начин. Управо је Комбанк дворана идеална, прикладнија за ову врсту концерта. Ово је најакустичнија сала код нас, у коју сам данас ушао први пут откако је реновирана. Истина, нисмо толико комотни у овој дворани као онда у Сава центру. Ипак, оба та простора имају своје предности за себе, први има оно што други нема, и обрнуто - рекао је певач Шепа.

Фото: Јутјуб принтскрин/ RadioSOfficial

 

Он се осврнуо на толико дуго трајање бенда, од 40 година.

- Рецепта нема, све нам се десило путем магије. Судбина је тако желела. Сви смо у бенду ишли заједно кроз живот, прошли тинејџерски период... Да нема толико публике и фанова, ни ми не бисмо трајали. Музика није спорт. Или смо добри или не, време то непогрешиво покаже, као и наше песме. То публика и време докажу, а ми ето 40 година постојимо - подвукао је певач Горан Шепа.

Фото: Јутјуб принтскрин/ RadioSOfficial

 

Чланови бенда су открили и како је настао њихов највећи хит "Ратне игре".

- Песма није посвећена ратовима, већ је љубавна. Осамдесетих година осетили смо у једном тренутну потребу да мора нешто да се каже и онда смо описали однос између мушкарца и жена, јер су мушкарци пали с Марса, а жене са Венере. Ту постоји вечити рат. После сукоба који су задесили наш комшилук и нас, сви су мислили да је песма о томе, али не, нема везе са тим, настала је 1984. године. Да се примети да смо некада и нешто рекли, али нам намера није била да идемо у политику. Ми се држимо емоција - закључио је фронтмен Кербера.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".