Ненад Периш, Матејев отац, одмах након што је примио информацију о нестанку његовог сина, дошао је у Београд. Свакодневно комуницира са припадницима Министарства унутрашњих послова, која га обавештава о свим информацијама у вези истраге.

Ненад Периш је за Слободну Далмацију изјавио како жели да буде у главном граду Србије све док се Матеј не пронађе, те да код себе има његове ствари које могу да помогну псима у полицијској потрази и да сарађује са српском полицијом, не би ли се што пре завршио овај кошмар.

- У уторак је полиција поново, са псима, претраживала Ратно острво. На том острву има десетак излетничких кућа, а величине је око 1500 пута 1500 метара. Ништа ми још нису јавили, али да су Матеја пронашли, засигурно би ми одмах дојавили - истакао је Ненад Периш.

Он се дотакао и простора ресторана "Саванова", где се Матеју губи сваки траг.

- Тај простор испред ресторана може се напустити неопажено, управо због тога јер не снимају камере. Тамо постоји и велики паркинг па није искључена могућност да је тај простор Матеј напустио и у неком аутомобилу. Полиција врло професионално и одговорно обавља свој посао, људи истражују у "хиљаду смерова", а уз то им помаже и полиција Хрватске. Ништа не препуштају случају, раде дан-ноћ и стално проналазе нове смерове истраге - рекао је Периш.

Отац несталог младића упитан је да ли се његов син Матеј њему жалио за неке ствари, да ли је био незадовољан животом, разочаран у нешто или нешто такво што би се могло довести у везу са нестанком, на шта је Ненад Периш одговорио да се није никад десило.

- Никада ми се није жалио ни на шта. Матеј је младић који је пун живота, планова. Одговоран је, хтео је да пронађе посао у својој бранши, завршио је економију, али је исто тако хтео да настави да буде скипер. Ја сам желео да се ухвати своје струке, иако знам да је боља зарада лети када је скипер. Видели смо се за Божић и тада смо играли на карте.

- У мојој глави недостаје време након спуштања Матеја ближе реци покрај ресторана "Саванова" - одговорио је Периш на питање шта мисли да се догодило у ноћи нестанка његовог сина и како он гледа на ову необјашњиву ситуацију.

Периш истиче како ниједна камера није забележила Матејево спуштање у реку, да у њу упада, као и то да да је имао контакт са неким испред "Саванове". - Види се како се Матеј спушта покрај "Саванове", али се део након тога не види, јер на том делу нема камере - говори он.

- Сигнал телефона уочава се на два места, испред "Саванове" и онда након нека два и по сата. Како је могуће да се сигнал појављује покрај Ратног острва, око 4.15 сати, а то је око два сата и 20 минута након задњег Матејевог снимка покрај "Саванове" у 1.55? Како је могуће да телефон реагује ако се налази у реци? - пита се отац, додајући да ако је Матеј потонуо у реку, а телефон му је био у џепу, онда је након 2.20 сати телефон неупотребљив, мокар, на дну реке и не би могао да даје сигнал. Произвођач телефона каже да може давати сигнал ако је мокар највише пола сата. Дакле, ако је телефон мокар, не би засигурно могао да даје сигнал након готово два и по сата - објашњава Периш.

- У уторак је полиција поново, са псима, прегледавала Ратно острво које је у депресији у односу на реку (поплављено). На том острву има десетак излетничких кућа, а величине је око 1500 пута 1500 метара. Ништа ми још нису јавили, али да су Матеја пронашли, засигурно би ми одмах дојавили - рекао је Ненад Периш.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".