Роман "Деца" у издању куће "Лом" говори о једном животу који је, као и сваки живот, сачињен од више живота, те сада све те животе на окупу држи прича испричана у стиховима, без знакова интерпункције и без великог поцетног слова.

Нин-ов жири чинили су књижевна критичарка Марија Ненезић, песник Бранко Кукић, књижевник Иван Миленковић, песник Марјан Чакаревић и новинар Теофил Панчић.

Подсетимо, романи, осим победничког, у ужи избор ушли су и романи "Сампас" Илије Ђуровића, "Оно о чему се не може говорити" Елведина Незировића, "Шпанска чизма" Владимира Копицла, "Мокринске хронике" Срђана В. Тешина и "Поговор" Давида Албахарија.

Књижевница Милена Марковић објавила је књиге Пас који је појо сунце, Истина има терање, Три драме, Црна кашика, Птичје око на тараби, Пре него што све почне да се врти, Песме, Драме, Песме за живе и мртве, Змајеубице... Изведене су њене драме Павиљони - куда идем, одакле долазим и шта има за вечеру, Шине, Наход Симеон, Брод за лутке, Шума блиста, Змајеубице, Деца радости, Пет живота претужног Милутина, Ливада пуна таме, пише РТС.

Добитница је Специјалне награда у Бечу за најбоље драме са екс-ЈУ простора, три награде Стеријиног позорја за најбољи драмски текст, као и награде за драмско стваралаштво „Борислав Михајловић Михиз", те признања која носе имена Тодора Манојловића, Ђуре Јакшића, Милоша Црњанског, Биљане Јовановић...

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".