Себе описује као неког ко уме друге да слуша и у чијим гестовима ужива.

- Ја сам велики романтик. Али, више су мени приређивали такве тренутке, што сам некако и очекивала - каже Наташа Нинковић и открива шта је повређује:

- Неправда у сваком облику. Повређују ме разне ствари, издаја, нелојалност, завист, тј. њене последице у облику лажи и похлепе. Нечасни мотиви закамуфлирани у тзв. љубав или другарство. Волим јасне и чисте односе и углавном такве имам, али поткраду се заблуде и грешке.

Фото: В. Данилов

 

На питање која је врлина данас заборављена, Наташа истиче да су то поштење и лојалност.

- И кад се деси, често га преименују у наивност, да не кажем глупост. Јер, лични интерес је изнад свега - истакла је она.

Према њеним речима глумачка зрелост јој је донела нешто што зову занат.

- И несигурност је нестала, па чешће долазим, кад то околности дозволе, до "игре", што је најлепше у нашем послу. Наравно да ми је стало и да то допре до гледаоца, али руководим се искључиво сопственим осећајем и укусом. То се исто дешава и на приватном плану, пошто је то повезано и рефлектује се једно на друго. Колико ми приватно искуство, директно или индиректно, помаже за глуму, некад ми се чини да су карактери које играм, комади којима се бавим много више утицали на мој лични карактер - рекла је она и додала:

Фото: Принтскрин/Инстаграм/sarenac_m

 

- Ја сам неко ко је увек, на неки начин, бирао шта ће да игра. Али, и то је на неки начин привид, јер бирате од онога што вам је понуђено. Пре свега ме интересује само штиво, па потом ко то режира, ко су партнери. Партнер је много битан у нашем послу, јер глума је пре свега тимска игра, тако да без партнера не постојите. А и критеријуми су се променили, не толико код мене, колико их је променило време у коме живимо. Једва распознајете шта је успех, а шта неуспех! У том конгломерату свега и свачега што нам је понуђено, све нађе своју публику и прогласи се рецимо "гледаним", што наравно не значи квалитет, јер наша публика није негована дубоким садржајима. Напротив, годинама се радило на нечему што зовемо "лака забава". Мислим да никада није било теже изборити се за неке високе, некад подразумевајуће, критеријуме.

На питање које вредности негује у својој породици, Наташа је одговорила:

- Што се тиче деце, што сте им усадили до седме године, усадили сте. После тога они имају у односу својих родитеља узорак и формат који следе. Трудили смо се да буду добри, исправни људи. Мислим да су особе које су научиле да истинска љубав, посвећеност и страст покрећу ствари. Да лака зарада и брз успех не постоје, да су то само звечкице које замагљују поглед!

Живот како наглашава не може да замислити без својих најближих, а једне навике би волела да се ослободи.

- Волела бих да не желим и немам овакву потребу за цигаретама - искрена је она, која признаје да се не може баш похвалити кулинарским умећем, али је признала у чему ужива:

- Уживам у добром црвеном вину и сиревима! Црвено добро вино је постало моја слабост и страст, а добри сиреви су увек били ту - рекла је она.

Како каже, привилегију да је добро познаје само има одабрани круг људи.

- Моји најближи, значи породица и пријатељи. Премда, онај ко хоће, може да види све што хоће јер сам доста транспарентна - искрена је Наташа, која у будућности прижељкује здравље и мало среће која је увек неопходна.

Наташа је открила и којим се мото води у животу.

- Мењају се, зависно од периода и ситуације, али у принципу нисам особа која се води разним крилатицама. Прва која ми пада на памет - и данас ће сутра бити јуче. И кад су добре и кад су лоше ствари у питању, добро је то знати - нагласила је она за црногорску "Грацију".

На питање које страхове у њој буди савремени начин живота, Наташа је одоворила:

- Живимо у времену инстант вредности, сензације, лаке зараде, у смислу кладионица, казина, бит или већ каквих виртуелних зарада, што више него икад говори колики је данак неулагања у образовање, системе вредности, не само кроз школску установу већ кроз разне друштвене медије. То је и глобални проблем, не само наш, али пошто смо ми мали, инфериорни и необразовани, код нас се најлакше запате такве ствари. Велики играчи, мислим на праве, а не на привидне и шарлатане, гомилају богатство и знање и прави се јаз илити читав бездан између њих и нас малих пијуна.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".