Ако имате жељу да се подмладите, а не желите, немате времена или могућности за одласке на третмане и корекције, онда треба да научите како да то урадите на сасвим природан и здрав начин. Није ни компликовано ни тешко, а резултати су фантастични.

Жеља за лицем без бора и затегнутим телом је све јача како старимо, а ми смо се питали да ли можемо да успоримо старење. Наука је доказала да не можемо у потпуности утицати на процес старења, али можемо да одложимо знаке старења и да у потпуности транформишемо тело, ако нам је то циљ, без обзира на број година. 
 

Добар сан

Фото: Депозитфото

 

 

Најбољи савет за младоликост јесте квалитетан и здрав сан. Током сна, ваша се кожа опоравља, зацељује и регенерише. Када не спавате довољно, прекидате овај битан процес. Недостатак сна утиче на појаву подочњака, бора и кожа изгледа старије јер је опуштенија. Зато процените сами колико сати сна вам је потребно да бисте се након тога осећали одморно и здраво.

Хидратација

Ако желите да ваша кожа буде негована, здрава и еластична и да утичете на боре које су се јавиле, стручњаци потврђују да треба да уносите довољно течности. Када пијете бар два литра воде дневно, ваша кожа ће бити лепа и чиста, а органи ће бити здрави и правилно ће радити. Ако нисте љубитељ чисте воде, попијте бар једнан литар, а у замену другог скувајте себи чај без кофеина и додајте мало цитруса за бољи укус. Такође је важно да хидрирате кожу изнутра али и споља. Хидратантна крема може да утиче на здравље и лепоту ваше коже. Изаберите крему која ће хидрирати вашу кожу, а у исто време и одговарати типу коже који имате.

Вежбање и физичка активност

Ако почнете да вежбате или да се бавите било каквом физичком активношћу редовно, ваша кожа ће бити сјајна и блистава, без много несавршености. Циркулација се вежбањем повећава, и испоручује се кисеоник по целом телу, где је укључена и кожа.Током зиме можете да радите јогу код куће или посетите локални фитнес центар, а током летњег периода препоручена активност је пливање. 

Конзумирајте што више воћа и поврћа

Фото: Депозитфото

 

 

Воће и поврће у себи садржи антиоксидансе и они су прави извор младости за вашу кожу. Лубенице, краставци, јагоде, све то треба да се нађе на вашем дневном менију. Препоручљиво је да увек купујете и једете сезонско воће и да се трудите да ваш мени буде обогаћем здравом и балансираном храном. 

Поред воћа и поврћа, треба да једете и храну која садржи здраве масти. Ланено семе, маслиново уље, коштуњаво воће, авокадо су сјајни и могу да одбране кожу од слободних радикала. Такође, лосос, туњевина и остала риба садрже витамин Е и могу да одрже влажност коже. Здрава исхрана диктира у ком правцу ће ваша кожа старити, и у ком временском интервалу. 

СПФ заштита од сунца

Фото: Депозитфото

 

 

Саветује се да се креме са заштитним фактором стављају током целе године. Оне могу да спрече боре и одржавају хидратацију током дана. Опасни сунчеви зраци су најштетнија ствар из природе која може да дотакне вашу кожу. И по снегу и по киши, будите сигурни да сте понели крему, јер она може да вам помогне да дуже изгледате свеже и младолико. 

Обавезно скидајте шминку са лица

Знамо да сте понекад уморни, или долазите из изласка али када преспавате са шминком, ваша кожа то упамти, па врати. Осим шминке, на вашем се лицу налази прљавштина, себум, бактерије, све оно што се скупља током дана. Ако одете на спавање са шминком, ваша кожа не може да дише и да се регенерише. Увек одвојите време да уклоните сву шминку, и да добро очистите кожу док је други корак да нанесете богату хидратантну ноћну крему пре него што легнете. 

Користите колаген

Фото: Депозитфото

 

 

Колаген је важан протеин који се старењем губи, а природно га имамо у целом телу. Узимајте суплементе колагена, они немају никакав укус и лако их можете додати свом омиљеном напитку, или унети уз омиљену храну.