Ako imate želju da se podmladite, a ne želite, nemate vremena ili mogućnosti za odlaske na tretmane i korekcije, onda treba da naučite kako da to uradite na sasvim prirodan i zdrav način. Nije ni komplikovano ni teško, a rezultati su fantastični.

Želja za licem bez bora i zategnutim telom je sve jača kako starimo, a mi smo se pitali da li možemo da usporimo starenje. Nauka je dokazala da ne možemo u potpunosti uticati na proces starenja, ali možemo da odložimo znake starenja i da u potpunosti tranformišemo telo, ako nam je to cilj, bez obzira na broj godina. 
 

Dobar san

Foto: Depozitfoto

 

 

Najbolji savet za mladolikost jeste kvalitetan i zdrav san. Tokom sna, vaša se koža oporavlja, zaceljuje i regeneriše. Kada ne spavate dovoljno, prekidate ovaj bitan proces. Nedostatak sna utiče na pojavu podočnjaka, bora i koža izgleda starije jer je opuštenija. Zato procenite sami koliko sati sna vam je potrebno da biste se nakon toga osećali odmorno i zdravo.

Hidratacija

Ako želite da vaša koža bude negovana, zdrava i elastična i da utičete na bore koje su se javile, stručnjaci potvrđuju da treba da unosite dovoljno tečnosti. Kada pijete bar dva litra vode dnevno, vaša koža će biti lepa i čista, a organi će biti zdravi i pravilno će raditi. Ako niste ljubitelj čiste vode, popijte bar jednan litar, a u zamenu drugog skuvajte sebi čaj bez kofeina i dodajte malo citrusa za bolji ukus. Takođe je važno da hidrirate kožu iznutra ali i spolja. Hidratantna krema može da utiče na zdravlje i lepotu vaše kože. Izaberite kremu koja će hidrirati vašu kožu, a u isto vreme i odgovarati tipu kože koji imate.

Vežbanje i fizička aktivnost

Ako počnete da vežbate ili da se bavite bilo kakvom fizičkom aktivnošću redovno, vaša koža će biti sjajna i blistava, bez mnogo nesavršenosti. Cirkulacija se vežbanjem povećava, i isporučuje se kiseonik po celom telu, gde je uključena i koža.Tokom zime možete da radite jogu kod kuće ili posetite lokalni fitnes centar, a tokom letnjeg perioda preporučena aktivnost je plivanje. 

Konzumirajte što više voća i povrća

Foto: Depozitfoto

 

 

Voće i povrće u sebi sadrži antioksidanse i oni su pravi izvor mladosti za vašu kožu. Lubenice, krastavci, jagode, sve to treba da se nađe na vašem dnevnom meniju. Preporučljivo je da uvek kupujete i jedete sezonsko voće i da se trudite da vaš meni bude obogaćem zdravom i balansiranom hranom. 

Pored voća i povrća, treba da jedete i hranu koja sadrži zdrave masti. Laneno seme, maslinovo ulje, koštunjavo voće, avokado su sjajni i mogu da odbrane kožu od slobodnih radikala. Takođe, losos, tunjevina i ostala riba sadrže vitamin E i mogu da održe vlažnost kože. Zdrava ishrana diktira u kom pravcu će vaša koža stariti, i u kom vremenskom intervalu. 

SPF zaštita od sunca

Foto: Depozitfoto

 

 

Savetuje se da se kreme sa zaštitnim faktorom stavljaju tokom cele godine. One mogu da spreče bore i održavaju hidrataciju tokom dana. Opasni sunčevi zraci su najštetnija stvar iz prirode koja može da dotakne vašu kožu. I po snegu i po kiši, budite sigurni da ste poneli kremu, jer ona može da vam pomogne da duže izgledate sveže i mladoliko. 

Obavezno skidajte šminku sa lica

Znamo da ste ponekad umorni, ili dolazite iz izlaska ali kada prespavate sa šminkom, vaša koža to upamti, pa vrati. Osim šminke, na vašem se licu nalazi prljavština, sebum, bakterije, sve ono što se skuplja tokom dana. Ako odete na spavanje sa šminkom, vaša koža ne može da diše i da se regeneriše. Uvek odvojite vreme da uklonite svu šminku, i da dobro očistite kožu dok je drugi korak da nanesete bogatu hidratantnu noćnu kremu pre nego što legnete. 

Koristite kolagen

Foto: Depozitfoto

 

 

Kolagen je važan protein koji se starenjem gubi, a prirodno ga imamo u celom telu. Uzimajte suplemente kolagena, oni nemaju nikakav ukus i lako ih možete dodati svom omiljenom napitku, ili uneti uz omiljenu hranu.