Овој девојци је дијагностификован синдром полицистичних јајника (ПЦОС) и хирзутизам (вишак длачица), због којих је Саманта имала проблема с вишком длачица и акнама. Такође бори се са поремећајем менструалног циклуса. Саманта живи у Њујорку и воли да се бави спортом и физичком активношћу. Међутим, тешко је мршавила, у свом најтежем стању, Сам је имала 125 килограма, а њена тежина на крају ју је довела до болнице.

- Патила сам од симптома ПЦОС-а и хирзутизма од врло младе доби. Ноге сам се почела бријати кад сам имала осам година и имала сам длачице на лицу.

Малтретирали су ме током целе основне и средње школе, људи су ме звали дебела, мајмун, мушкарац итд. Нисам ни познавала много људи који су ме малтретирали - испричала је Сам за "Метро".

Ствар је постала још гора када је накупила вишак килограма. Многи су јој стално говорили како би требала ићи на дијету, саветовали како да изгуби сав вишак килограма и које лекове да пије да ублажи симптоме ПЦОС-а.

 

- Одлучила сам се за операцију мршављења јер сам с 25 година завршила у хитној док сам била на послу. Осећала сам се као да ћу се онесвестити и била сам изузетно слаба - открила је. 

Сам каже да је показивала ране знакове бполести бубрега и да је почела имати прве симптоме дијабетеса, описујући то као знак за промјену.

- Морала сам прихватити чињеницу да нисам могла сама смршати и поправити своје здравље колико год се трудила - објаснила је те додала

 

Међутим, упркос чињеници да ПЦОС може отежати зачеће, Сам сада чека своје прво дете. 

- Чак и након зачећа може бити врло тешко носити дете до термина. Међутим, имала сам идиличну трудноћу. У почетку сам се консултовала са стручњаком и поставила милион питања, али сада сам у фази пре порођаја без компликација и не могу бити срећнија - испричала је.


Своју борбу с ПЦОС-ом, Сам редовно дели на свом "Инстаграму", где је скупила бројне пратиоце и добила велику подршку.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".