Верица Ракочевић доживела је трауматично искуство са својих 18 година, када ју је силовао познаник, а подизањем гласа и својим признањем изразила је јасну жељу да помогне женама које су прошле кроз исту ситуацију.

Фото М. Анђела

 

Како је тада рекла, она се није стидела да о томе прича, а данас се каје јер силоватеља није тужила, јер како каже, није желела да се свети.

Поред тога, открила је и да је након тога била неповерљива мушкарцима и да јој је требало времена да се опорави.

Многе даме су у последње време дигле глас и отворено причале о ранама из прошлости, о насилницима и насиљу које су доживеле, а Верица Ракочевић је сада дала свој коментар:

"То је јако шкакљива тема. Приватно имам свој став о томе и не бих га јавно износила. Ја сам своје трауматично искуство испричала код Наташе Миљковић на РТС-у да бих помогла саветима и личном животном причом једној шеснаестогодишњој девојчици коју су силовали другари. Била сам јако млада (18 година), имала строге родитеље, и нисам пријавила починиоца тог дела. Касније сам сматрала бесмисленим да после десет година покрећем причу која ништа добро не би променила у мом животу. Оно што сада могу да кажем је, пријавите одмах, истог тренутка и без обзира какав однос имате са родитељима, они су ти који ће увек бити ваш зид одбране", истакла је она.

На питање која је њена порука женама који су пријавиле насиље, а која онима које још то нису учиниле, Верица је рекла:

"Онима које су пријавиле, немам шта да поручим, оне које нису нека то учине одмах без дана чекања", нагласила је модна креаторка.

 

(Мондо)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".