Певачица је решила да све оно што је проживела и видела преточи у књигу. Зорица Марковић је позната по својим занимљивим изјавама у ријалитију које публика обожава, па се и од књиге очекује да буде занимљива и читљива.

Зорица истиче да ће велики део бити  посвећен естради, а ту ће открити неке од најмрачнијих тајни својих колега.

- Не бих смела много због уговора са издавачима, али ту нема лажи, нема преваре, не бојим се никог и ничега, зато што је то гола истина. То су људи који су рођени у тегли, а мисле да је небо поклопац - рекла је Зорица и додала:

- Има колега, колегиница, музичара, свирача… Не глумим ја неку силу, да се разумемо, да ћу сад као да им се ус*рем у живот, нема потребе. Kроз живот су неки остали океј, неки су дигли носеве, неки су ме нагазили, покушали да склоне са стране, постојали су кланови. Ја сам била добра п*чка, после 'Лијте кише' имала сам много посла и била сам свима конкуренција. Од тог периода па наовамо, кад сам ређала хитове, где год су могли, газили су ме. За разлику од мене, која сам делила телефоне ако ми неко рецимо тражи за посао, да људи певају, да зараде паре. Много сам била стопирана, много бојкотована, много рањена. Ничим изазвана, ја се никоме нисам мешала у брак, нисам никоме стала на жуљ. Нисам ја кренула да пишем књигу да бих неког оцрнила, то ми није намера нити поента, ја сам кренула од свог детињства, када сам постала свесна живота. Од тада па наовамо пишем мој пут и о свим људима који се на њему нашли, добри, лоши, злонамерни или не, немам разлога да кријем имена и презимена, они врло добро знају да је то истина. Ја сваког могу да погледам у очи.

Зорица истиче да не би волела да  заради на књизи, већ да иза ње остане нешто вредно. Марковићева је додала  да би волела да књига изађе што пре, али да није временски ограничена, као и да због обавеза не стиже редовно да пише. 

- Људи знају о мени доста, али нису ни свесни колико не знају. Били су подругљиви коментари као 'Јао, она пише књигу', па је*аћу им кеву, кад изађе књига, биће "Јао!" - кроз смех је рекла Зорица.

(24седам)