Чај од ђумбира

Ђумбир олакшава главобољу тако што спречава синтезу простагландина (састојка масних киселина који изазива бол деловањем на нервне завршетке). Ђумбир такође помаже у отклањању осећаја мучнине, која често прати главобоље. Направите чај тако што ћете нарезати 2-3 цм корена ђумбира и прелити га са две шоље воде. Покријте и пустите да одстоји 30 минута.

Фото: Профимедиа

 

Чај од камилице

Камилица садржи састојке који помажу у ублажавању бола и опуштању. Кесицу чаја прелијте кипућом водом и оставите 10 минута. По потреби засладите медом. Чај полако попијте на мирном месту.

Фото: Депозитфото

 
Витамин Б2
 
Истраживања су потврдила позитивно деловање витамина Б2 на главобољу и мигрену. Код испитаника који су узимали 400 мг витамина Б2 (рибофлавина) дневно током три месеца, учесталост главобоље се смањила за 59%, а код особа које су узимале плацебо само за 15%. Витамин Б2 можете пронаћи у бадемима и сусаму. Можете га узимати као додатак исхрани.

Фото: Профимедиа

 
 
Лаванда и нана
 
Многи холистички исцелитељи сматрају да су купке стопала ефикасно средство против главобоље. Њима смањујете притисак на крвне судове у глави. Ако у купку додате неколико капи уља нане или лаванде, њихова арома ће вас још више умирити и олакшати бол.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".