Čaj od đumbira

Đumbir olakšava glavobolju tako što sprečava sintezu prostaglandina (sastojka masnih kiselina koji izaziva bol delovanjem na nervne završetke). Đumbir takođe pomaže u otklanjanju osećaja mučnine, koja često prati glavobolje. Napravite čaj tako što ćete narezati 2-3 cm korena đumbira i preliti ga sa dve šolje vode. Pokrijte i pustite da odstoji 30 minuta.

Foto: Profimedia

 

Čaj od kamilice

Kamilica sadrži sastojke koji pomažu u ublažavanju bola i opuštanju. Kesicu čaja prelijte kipućom vodom i ostavite 10 minuta. Po potrebi zasladite medom. Čaj polako popijte na mirnom mestu.

Foto: Depozitfoto

 
Vitamin B2
 
Istraživanja su potvrdila pozitivno delovanje vitamina B2 na glavobolju i migrenu. Kod ispitanika koji su uzimali 400 mg vitamina B2 (riboflavina) dnevno tokom tri meseca, učestalost glavobolje se smanjila za 59%, a kod osoba koje su uzimale placebo samo za 15%. Vitamin B2 možete pronaći u bademima i susamu. Možete ga uzimati kao dodatak ishrani.

Foto: Profimedia

 
 
Lavanda i nana
 
Mnogi holistički iscelitelji smatraju da su kupke stopala efikasno sredstvo protiv glavobolje. NJima smanjujete pritisak na krvne sudove u glavi. Ako u kupku dodate nekoliko kapi ulja nane ili lavande, njihova aroma će vas još više umiriti i olakšati bol.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".