Представа је настала по романима "Бетмен над Звездаром“ (1996) и "Робин са Крста“ (2020), које је ауторка драматуршки укрстила, адаптирала и превела на језик постдрамског позоришта.

"Бетмен Робин Београд“ је комад о сусрету две генерације младих, у Београду деведесетих и Београду данас. Генерацију која је била млада деведесетих, заменила су њиихова већ одрасла деца.

Обе генерације баве се питањима правде, побуне, херојства и супер-херојства. Обе генерације желе слободу. Обе генерације желе новац, да је купе. Обе генерације проналазе своје стратегије преживљавања. Стратегије су различите, али једнако погрешне. Као и Београд. Исти град, али ни налик на себе, од пре. Једнак само по томе што и даље једе своју децу и све њихове револуције у покушају.

Са глумцима с којим сарађује веома дуго: Алексом Бугарчићем, Јованом Здравковићем, Марком Панајотовићем, Игором Марковићем, Павлом Гребенаром, Растком Вујисићем, Антоном Герзином и Предрагом Васићем, Јелена Богавац је изрежирала необичну сценску студију судара генерације X са генерацијом З.

Улаз слободан.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".