Од уторка, када је то предложено, ресор Весне Братић још се није изјаснио о предлогу струке.

- Министарство просвете, науке, културе и спорта ће као и раније веома одговорно размотрити препоруку Министарства здравља и Института за јавно здравље и донети одлуку која је у најбољем интересу ђака - казао је Владимир Кнежевић из Министарства просвете, науке, културе и спорта.

- У сталном смо контакту са Синдикатом просвете и у координацији са њима наредних дана ћемо одлучити који је најбољи начин организовања наставе, односно да ли ће прва недеља бити онлајн и да почне како је планирано школским календаром 24. јануара или да друго полугодиште у школским и предшколским установама почне седам дана касније. Свима нам је циљ да деци сачувамо здравље, да добију што је могуће квалитетније образовање у садашњим условима. О свим одлукама које донесе ресорно министарство јавност ће бити на време обавештена.

Кристина Михаиловић, из Удружења родитеља, каже да су против одлагања почетка другог полугодишта, неприхватљива им је настава на даљину у првој недељи, па радије пристају на продужетак распуста.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".