Ћиро је сада гостовао у емисији "Здравље на квадрат", у којој је говорио о болести са којом се бори.

- Готово је сигурно да не бих доживео тако дубоку старост да сам другачије него здраво живео. Нисам пазио никад на исхрану. Никада! Не пијем, пите једем, сарму једем, али никад нисам, тако рећи, попио кап алкохола јер мој отац је пио за пет генерација. Донедавно сам вежбао, а онда сам схватио да не могу више. И то хендикепира у много чему, али се сетим својих година и знам да се чак морам чувати и од рекреативних активности.

Присетио се 2011. године, легендарни Ћиро када су га и доктори отписали.

Фото: Н. Параушић

 

 

- ПСА је био висок. И онда сам ишао у Женеву на биопсију и тамо су, наравно, констатовали да сам позитиван. У Инсбруку ми је професор рекао: 'Ваша је тако велика да је морамо...' И тако сам извадио простату. Прошетао се рак, на овај део живаца за с*кс, па ми је узео сву снагу с*кса, иако сам га ја лепо молио да спаси барем један мали живац.

А сада су према речима Блажевића - дани одборајни.

- Идем на прегледе, родила су се четири нова (карцинома). То је нешто што није уобичајено, тако да сам у мом великом оптимизму и песимист јер је евидентно да се он овај пут не шали са мном. Отишао је на кости, отишао је на колена, и тако.

На крају је Ћиро открио и коју још жељу има.

- Дај ми само једну. Једну годину, једну годину. Она је тако дугачка. И дај ми да ме ништа не боли. Они људи који имају врло низак степен толеранције бола, што је код мене, јако се плашим кад ме заболи, ево га, кренуло је. Да ми је потрчати. Само да ми је још једном потрчати, а не могу - закључио је тужним гласом Блажевић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".