Ćiro je sada gostovao u emisiji "Zdravlje na kvadrat", u kojoj je govorio o bolesti sa kojom se bori.

- Gotovo je sigurno da ne bih doživeo tako duboku starost da sam drugačije nego zdravo živeo. Nisam pazio nikad na ishranu. Nikada! Ne pijem, pite jedem, sarmu jedem, ali nikad nisam, tako reći, popio kap alkohola jer moj otac je pio za pet generacija. Donedavno sam vežbao, a onda sam shvatio da ne mogu više. I to hendikepira u mnogo čemu, ali se setim svojih godina i znam da se čak moram čuvati i od rekreativnih aktivnosti.

Prisetio se 2011. godine, legendarni Ćiro kada su ga i doktori otpisali.

Foto: N. Paraušić

 

 

- PSA je bio visok. I onda sam išao u Ženevu na biopsiju i tamo su, naravno, konstatovali da sam pozitivan. U Insbruku mi je profesor rekao: 'Vaša je tako velika da je moramo...' I tako sam izvadio prostatu. Prošetao se rak, na ovaj deo živaca za s*ks, pa mi je uzeo svu snagu s*ksa, iako sam ga ja lepo molio da spasi barem jedan mali živac.

A sada su prema rečima Blaževića - dani odborajni.

- Idem na preglede, rodila su se četiri nova (karcinoma). To je nešto što nije uobičajeno, tako da sam u mom velikom optimizmu i pesimist jer je evidentno da se on ovaj put ne šali sa mnom. Otišao je na kosti, otišao je na kolena, i tako.

Na kraju je Ćiro otkrio i koju još želju ima.

- Daj mi samo jednu. Jednu godinu, jednu godinu. Ona je tako dugačka. I daj mi da me ništa ne boli. Oni ljudi koji imaju vrlo nizak stepen tolerancije bola, što je kod mene, jako se plašim kad me zaboli, evo ga, krenulo je. Da mi je potrčati. Samo da mi je još jednom potrčati, a ne mogu - zaključio je tužnim glasom Blažević.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".