Дачић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да тешко да ће Аустралија прихватити било које аргументе државе Србије када је реч о случају Новака Ђоковића.

-То није никакав специјалан и специфичан случај. Овде је реч о политизацији питања јер на стотине људи добија разна изузећа. И ми политичари смо били на разним одлучивањима свуда по свету. У Британију смо морали да идемо. Цела делегација је морала да тражи изузеће али је то било у оквиру политичких манифестација, па су УН гарантовале за то. Ако могу други тенисери да долазе, зашто се неко тако понаша према Новаку Ђоковићу - поставио је питање Дачић.

Указао је да постоје политичке импликације и да ће то што се дешава оставити последице по односе државе Србије и државе Аустралије.

-Наши односи нису много развијени јер смо удаљени, то је земља која себе сматра изузетно посебном и специфичном, они то увек говоре. Кад смо тражили укидање виза, они су рекли да и енглеска краљица мора да има визу да би дошла у земљу којој је краљица - рекао је Дачић.

Указао је да је Ђоковић у Аустралију дошао после њиховог одобрења и оценио да је понасање аустралијских власти срамно да то треба ставити до знања Аустралији.

Дачих је подсетио да Новак има дипломатски пасош Србије и да није било ко.

-Он је тенисер број 1, светко име и легенда. Ово је неубичајено, срамотно, дрско - истакао је Дачић.

- Додао је да не верује да ће после свега премијер Аустралије доћи у Србију. "Нити нам треба" - рекао је Дачић.

-Мислим да су ушли у невиђени проблем сами са собом. Новак је већ победник. Очигледно да они њему не дају да игра. Ово је начин да се спречи да постане најбољи тенисер у историји. Живот је дуг, надам се да ће тај премијер некада доћи у стиуацију да може да осети како је то кад се неко према њему понаша како се он понаша према другима - нагласио је председник Скупштине Србије.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".