- Не спавам никако од када се ово догодило. У Београду очи нисам склопио ни трена, а лежим с Матејевом јакном у загрљају јер тако осећам његове мирисе и то ми даје снагу. Ово не бих пожелео никоме, ни највећем непријатељу - рекао је Периш за Слободну Далмацију.

На питање да ли су Матејеви пријатељи могли брже, боље и прецизније реагирати код Матејевог нестанка, Ненад је одговорио:

- У те момке и њихове намере никада нисам посумњао јер то су најбољи Матејеви пријатељи од детињства. Видео сам ту децу по доласку у Београд утучену, плакали су испред мене и са мном. Није фер говорити да ли су нешто могли боље или горе. Поступили су искрено и како су мислили да је најбоље, а у њихове најбоље намере никада нисам ни посумњао - говори Периш.

Фото: АТА имагес

 

 

Мисли да је полиција контактирала с возачем таксија који Матеју није хтео да отвори врата, али детаље не зна.

- Знам само да сам им објашњавао да таксији у Сплиту никад не пале светла кад су заузети с путницима и да мој Матеј кад је ишао да тражи такси то није знао. Боље би било да га је примио у такси јер би ми сада знали много више. Не знам ни да ли је Матеј јакну оставио да би се вратио у клуб, не знам зашто је није понео. Знам само да је наручио боцу пића за свој сто које је платио и да се после тога дигао и изашао из Готика - каже Периш.

- Ја од полиције добијем неку информацију коју не желим да поделим ни са ким у интересу истраге, а онда ту информацију убрзо видим на неком од портала. Мени није јасно како то функционише и како се то пласира, али сам замолио новинаре да ме не зову тако често јер једноставно не знам шта бих рекао. И полицији сам рекао да ме зову ако требају нешто код мене да провере, упореде, а да је везано за Матеја. Ове текуће информације које се смењују из минута у минут ми не значе ништа - каже Ненад.

Фото: Принтскрин

 

 

Он је у изјави за "ХРТ" потом истакао како само жели да сина доведе кући - макар и последњи пут.

- Осећам се забринуто, покушавам да емоције рационализујем и да покушам да будем рационалан. Мислим да то на неки начин успевам. Информације које долазе од МУП-а Србије су да је и даље истрага у пуном јеку и захваљујем им на професионалности и жељи да реше случај - рекао је за ХРТ Матејев отац Ненад. 

Фото: АТА имагес

 

 

- Ја Матеја желим да вратим кући на било који начин и до тад ћу остати ту. Шта се догодило, то нико не зна. Ја сам спреман на све и само желим своје дете да доведем кући, па макар и последњи пут - рекао је Периш кроз сузе. 

- Стварно се велика бука дигла и председник Србије се јавио и захваљујем му на бризи. Хиљаде људи ми се јавља и хвала свима на подршци. Не стижем на све да одговорим и молим вас за мир и разумевање - закључио је Матејев отац за тамошњу националну телевизију.

Свако ко има било какву информацију о несталом младићу моли се да о томе обавести МУП Србије или да се јави на број телефона који је породица навела као контакт: +38598432700.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".