Маркел је изјавио да је Џодина смрт можда резултат тога што је у кратком времену изгубила доста килограма. Верује да је Гибсон умрла од "исцрпљености", али и стреса јер је пар био усред тужбе која је укључивала продају њиховог дома.

Рођена је и одрасла у породици која се бавила шоу бизнисом. Њена мајка, Тоб Гибс је била скаут за таленте. Управо је она открила Тома Круза. Њена сестра Ејми Гибсон остварила је завидну глумачку каријеру, а тетка јој је била позната џез певачица Џорџија Гибс.

 

Након неуспешних глумачких и манекенских покушаја, славу је на крају стекла водећи један од највећих проституцијских ланаца у Холивуду. Године 1999. године ухапшена је у тајној операцији и оптужена да је организовала и водила мрежу проституције која је деловала на територију САД и Европе.

У затвору је провела три године, а затим је у својој књизи признала како је подводила више од тристотињак девојака, укључујући порно-звезде, моделе и Плејбојеве зечице. Џоди је својим елитним клијентима наплаћивала до 3.000 долара за ноћ. Иако је осуђена на три године затвора, одслужила је само две, а пуштена је 2002.

Џоди се такође неколико пута појавила у филму. Глумила је у хорор филму "Евил Лаугх" и гостовала у серији "Уп Алл Нигхт" и објавила неколико књига о својим ескорт данима.

Као доказ на суђењу коришћена је њена "црна књижица" у коју су уписана и имена неких од најпознатијих славних особа, попут Бруса Вилиса, Дона Симпсона, гитаристе бенда Секс Пистолс Стева Џонса и бившег америчког гувернера Бена Барнса.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".