За њим трага велики број људи, од полиције и стручних служби до пријатеља који покушавају на сваки начин да скрену пажњу на његов нестанак.

Међу њима је и професорка Пете гимназије "Владимир Назор" у Сплиту Диана Матковић.

- Пре 10 година на врху Метеора, моја вољена деца...десно, с белом капом чучи мој Матеј Периш....нестао је пре пар дана... молимо се пријатељи да се врати жив и здрав својој кући - написала је она на свом Фејсбук профилу. 

 

 

Потрага за Матејом Перишем траје већ данима, а данас су се појавили снимци настали кобне вечери на коме се види младић, на којима је Матејев отац Ненад Периш, препознао свог сина, са изузетком снимка пливања.

Отац несталог Матеја Периша, који се налази у Београду, рекао је да је његов син на свим снимцима, изузев оног на коме се види како непозната особа плива у реци.

- Уз снимке на којима је он се доводе у везу и неке које немају никакве везе с Матејем и не знам зашто се то ради. Ја за снимак на којој неко плива у Сави никада нисам рекао да је на њој Матеј. Уопше не верујем да је то снимак од те вечери. Ја сам се интересовао јер ме то занимало која је температура воде била те вечери и била је пет степени. Ја сам ватерполиста, цео живот сам у води и нема шансе да тако пливате на температури од пет степени ни у ронилачком оделу, камоли без - казао је Ненад Периш.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".