Скоро фаталне повреде доживео је чувени шампион Формуле 1 пре осам година, од тада га нема у јавности, разне су теорије о стању у којем се налази - а више детаља је изнела Корина Шумахер.

Популарни Шуми је тешку повреду мозга доживео током скијања у Француској крајем 2013. због чега је у медицински изазваној коми био до лета 2014.

Кључна ствар коју је Корина сада изјавила јесте да јој недостаје муж јер је након несреће постао другачији.

- Михаел ми недостаје сваки дан. Али је овде - другачије, али овде. И даље ми свакодневно показује колико је јак. Увек смо безбедно пролазили кроз његове трке. Због тога сам била сигурна да има неколико анђела чувара који су га пазили. Не знам да ли је то само нека врста заштитног зида који сте сами поставили или је то зато што сте на неки начин наивни - али једноставно ми није пало на памет да би се њему ишта могло догодити. Никада нисам кривла Бога зашто се то сада догодило. Та је (несрећа) била само лоша срећа - сва лоша срећа коју је ико могао имати у животу.

Шумахерова супруга је такође информисала свет о томе како се породица бившег возача Ф1 сналази након озбиљног инцидента пре осам година. Признала је да породица пролази кроз терапију, али ће наставити да држи Шумија у приватном окружењу.

- Покушавамо да наставимо као породица, онако како би се то допадало Михаелу. Живимо заједно код куће. Радимо терапију. Чинимо све што можемо да му учинимо боље и да му буде удобно. Настављамо са животом: приватно је приватно - како је увек говорио. Веома ми је важно што може да настави да ужива у приватном животу што је више могуће. Михаел нас је увек штитио, сада ми штитимо њега.

Свет са нестрпљењем ишчекује документарни филм о Михаелу Шумахеру који ће премијерно бити приказан 15. септембра.