Легендарни Финац Кими Раиконен, бивши шампион Формуле 1, објавио је вест да ће своју каријеру завршити на крају ове сезоне.

После 20 сезона у мотоспорту и једног шампионата у болиду Ферарија, возач Алфа Ромеа ће одвозати последње трке ове сезоне. Његова прва трка је била у Аустралији 2001. године, а последњу победу је однео 2018. године у САД.

Почео је своју каријеру у Зауберу да би после само једне сезоне прешао у Мекларен где је забележио своју прву победу, у Малезији. У Ферари прелази 2007. године када долази до своје прве титуле за возаче, заостајући за Хамилтоном и Алонсом 10 трка пред крај. До краја сезоне је престигао обојицу и узео своју прву и последњу титулу најбољег возача Формуле 1.

Своју каријеру у Формули 1 прекида 2009. године и прелази да вози Рели у Цитроеновом тиму. Након краткотрајне каријере у релију, прелази да вози НАСКАР где није успео да покаже своје возачко умеће. Повратак у Формулу 1 је започео трком у Аустралији 2012. године у болиду Лотуса. Две сезоне касније прелази у Ферари где ће забележити и последњу победу. Године 2019. прелази у Алфа Ромео где ће остати до краја своје каријере.

На свом Инстаграм профилу је објавио поруку пратиоцима којом се опрашта од своје дуге каријере.

''То је то. Ово ће бити моја последња сезона у Формули 1. До ове одлуке сам дошао прошлу зиму. Није лака одлука, али после ове сезоне је време за нове ствари. Ова сезона је још у току, али желим да се захвалим својој породици, свим мојим тимовима, свима који су били присутни у мојој тркачкој каријери и поготово свим дивним навијачима који су навијали за мене све ово време. Каријера у Формули 1 може доћи до краја за мене, али много више ствари постоји у животу које желим да искусим и у којима желим да уживам. Видимо се после свега овога. Искрено, Кими.''