На магистралном путу Нови Пазар-Рибариће у насељу Лукаре, 27. децембра живот су изгубили Амел Ибрахимовић (21), Митхат Хамидовић (23), Сенад Ђерлек (22) и Амар Ујкановић (21). Пријатељи од детињства страдали су у тренутки када су испробавали "голфа".

Фото: Новости, принтскрин

 

 

- Амел је са Митхатом, Сенадом и Амаром сео у кола да се провозају и да испробају возило. Двојица од њих своја кола оставили су на раскрсници код куће Ујкановића. Отишли су према Новом Пазару, вероватно неколико километара, негде се окренули, пошли назад кућама, а на 300 метара од куће Ибраховића доживели су удес - рекао је један од рођака страдалих.

Фото: Новости, принтскрин

 

 

До судара је дошло на кратком правцу, на пуној линији, после изласка из благе десне кривине из правца Новог Пазара, одакле су дошли младићи у "голфу". Наводно, "голф" у коме су били излетео је из своје траке по изласку из кривине, сударио се са "голфом" у коме је била трочлана породица, која се враћала ка Новом Пазару из права Рибарића.

Несрећа на путу Шабац-Ваљево код Драгиње, однела је такође, троје младих - погинули су Немања Аћимовић (20) из Осечине, с којим у колима били су његова девојка Ирена Максимовић (20) и пријатељ Огњен Пејић (21).

Фото: Инстаграм принтскрин

 

 

Несрећа се десила када је Аћимовић, који је био за воланом "пежоа 307", прешао у супортну траку и закуцао се у камион. На месту сувозача седела је његова девојка Ирена и држала пса у крилу, који такође није преживео, док је Огњен седео позади. Њих двоје, за разлику од Аћимовића, нису били везани.

Почетком године несрећа у Нишу подигла је све на ноге. Наиме, Београђанин Немања Стаменковић (20) недавно је осуђен на седам година затвора због удеса који је изазвао 4. јануара у Нишу, где је возећи "ауди" покосио и усмртио дечака Андреја П. (12) и Дејана Илића (48). Несрећа се догодила у Булевару Медијана где је возач "аудија" возио најмање 131 километар на сат, док је ту дозвољено 60 километара на час.

Фото: Ј. Ћосин, приватна архива

 

 

- Он је обишао кружни ток, а онда је кренуо према насељу Дурлан. У једном тренутку му је задњи део аутомобила проклизао тако да је бочним делом почео да клизи према тротоару, а ивичњак га је одбацио у ваздух. Након тога је усмртио дечака и Илића - подсећа наш саговорник.

Радници железаре Витомир Антић (60), Саша Станковић (57) и Мирослава Здравковић (55) погинули су 8. јула у Улици Црвене армије у Смедереву. До несреће је дошло када је аутобус којим су се њихове колеге враћале из треће смене ударио у "пасат" у коме су се налазили. У судару је повређено петоро људи из аутобуса.

Саобраћајка која је сигурно потресла многе била је несрећа која се догодила 20. јула у улици Маријане Грегоран на Карабурми, у којој је настрадао Стефан Балић (9) када је на њега, његовог оца и млађег брата налетео комшија Лазар Г. Подсетимо, Стефан, који је у моменту кад се несрећа догодила био са оцем и братом, преминуо је после неколико дана у болници. Возач Галић је ухапшен, па после саслушања пуштен, али му је након бурне реакције грађана ипак одређен притвор. Он је на суђењу рекао да није крив.

Фото: М. Анђела

 

 

Удес у Лас Вегасу у ком је погинула девојка пореклом из Србије, данима је пунила стране црне хронике. Хенри Рагс Трећи (22), звезда америчког фудбала, пијан и великом брзином ударио је у аутомобил којим је управљала Тина Тинтор (23), пореклом из Србије, која је у удесу у Лас вегасу преминула. Подсетимо, до несреће је дошло када се Рагс својим аутомобилом, при брзини од 250 на сат, отпозади закуцао у "тојоту РАВ 4", којом је управљала Српкиња. "Тојота" се после ударца запалила, а девојка је жива изгорела, заједно са својим псом.

- Утврђено да је предњи део Рагсовог аутомобила ударио у задњи део Тининог аута, што практично значи да се отпозади закуцао у њу, те да девојка ни најмање није крива за удес - пренели су амерички медији и подсетили да је Рагс након несреће уз кауцију од 150.000 долара пуштен у кућни притвор, а уколико га осуде прети му казна и до 50 година затвора.

Брат и сестра који су тек почели да живе настрадали су након што је девојка изгубила контролу над возилом и слетели су у канал.

Фото: З. Јовановић

 

 

Страхиња Стевановић (14) и његова сестра од тетке Лолита Здравковић (22), који су 13. новембра погинули у саобраћајној несрећи на путу за Врбовски код Београда сахрањеи су заједно.

Фото: Друштвене мреже

 

 

Подсетимо, стравична несрећа догодила се када су се Здравковићева и Стевановић из Београда враћали у село Глогоњ, у коме је дечак са породицом привремено боравио. Они су од Лолитиног момка узели ауто да се провозају, али су у дуплој кривини пролетели кроз ливаду и упали у канал. Њихово возило, које се преврнуло на кров извукао је багер.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".