Увек сте пуни енергије, непрестано глумите, рекло би се да вам ништа није тешко, неки кажу да са осмехом све радите. Шта је разлог томе?

- Нисам ништа нарочитно насмејана, али сам увек присутна ментално и концентрисана. Не бавим се другим стварима, остављам све иза себе и улазим у улоге потпуно предана послу. Радује ме свака проба, представа, снимање серија, рекламе, све оно што је мој посао.

Успевају ли уници да вас насмеју?

- Они су ми заиста вратили и осмех и смех. Јако се ретко смејем, али очигледно да они емитују хумор који допире до мене.

Фото: АТА имагес

 

На који начин сада, после толико година блиставе каријере и великих признања, бирате улоге?

- Првенствено улогу бирам по тексту и улози која ми се нуди. Прво видим да ли ћу моћи то да одиграм, а битно ми је ко игра и ко режира. Да ли ће на том пројекту бити уживање у раду или мрцварење? Све су то важне ставке.

Имате ли луксуз да понеку улогу и одбијете?

- У овим годинама имам ту привилегију да могу да одлучујем и да могу да одбијам улоге, јер материјални део у овом моменту је занемарљив. Све се ослања на љубав коју ћеш унети у тај посао и пројекат у којем ћеш се наћи.

Сви смо свесни да су домаћи глумци далеко од Холивуда, милиона, авиона и камиона, али како је живети у Србији као глумица?

- Глумац не размишља о томе. Сви су на свету глумци исти и на исти начин им је стало до посла, наравно, новац и материјални моменат је потпуно различит у нашој земљи и Холивуду. Често помислим кад гледам светске пројекте како глумац мало шета, мало је леп, мало је забринут и помислим у себи колико му је добар хонорар. Судбина глумца је таква да мора да глуми искључиво на матерњем језику, једино ако је веома рано отишао и живео на неком другом месту може да глуми у иностранству.

Фото: Димитрије Голл

 

По чему ћете памтити годину коју смо испратили?

- Година 2021. је била, као и за друге, тако и за мене пуна великих напетости и неизвесности. Много људи је изгубило битку са болешћу. Приметно напредовање великог незадовољства у друштву, много неправди и велико друштвено узнемирење. Исто се то све и на мене односи, али је апсурдно да смо у таквом стању сви глумци и ја, бар овде у Београду, а претпостављам да је доста њих ангажовано из унутрашњости, да смо ми до сада снимали никад више. Добила сам позиве за разне серије, драме, филмове и друге послове попут реклама који су ме подједнако радовали и уживала сам у њима, јер је то све део мога посла.

На који начин ћете прославити предстојеће празнике?

- Све вере и сви народи имају свој Божић који се другачије зове. Један племенити празник са пуно љубави окренут радости деце која нам испуњавају срца, ми њихова и они наша.

Који су то пројекти на којим тренутно радите?

- Поново испочетка радимо представу “Живот испочетка“ по роману Ромена Гарија, а наша представа се зове “Госпођа Роза“. Обнављамо представу зато што у истом комаду постоји улога детета коју поред моје главне улоге Розе, игра један дечко који нема ни 14 година, а зове се Дорјан Диалло. Пре њега је у овој представи играо Милош Кланшчек, који је познат по улози у “Синђелићима“. Он је у међувремену постао младић и не припада му више та улога. Представа ће имати премијеру 29. јануара у јеврејском кутлурном центру “Реx“. То је једна од мојих најомиљенијих улога, режирао ју је Стефан Саблић. Поред Доријана и мене, играју Млађа Андрејевић, Бојан Димитријевић..

Фото: АТА имагес

 

 

Глумица истиче да за њу не постоји већи комплимент што је омиљена међу колегама.

- Нема већег комплимента да си омиљен у својој бранши. Битно је да младим глумцима партнер буде неко ко је професионалац, што подразумева дисциплину, занат, морал, један веома контролисани морал. У овом послу мора да буде скоро војничка дисциплина на коју је ова професија заборавила. Битна је хијерархија у том послу: редитељ, глумац, управник. Глума је строга дисциплина. Поред тога што сам добра глумица, извините на нескромности и природној скромности, ја сам одговорна и увек играм у интересу представе. Држим се места глумца, никада не заузимам туђе место попут редитељског, у чему глумци често погреше и брљају тамо где им није место.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".