Svi je dobro pamtimo po ulozi čuvene Skali iz serije "Dosije X", od čijeg emitovanja je prošlo, verovali ili ne, već 28 godina.

Foto: Printskrin/Instagram/gilliana

 

 

Kroz 218 epizoda, tokom 11 sezona agent FBI-ja Dejna Skali (DŽilijan Anderson) je zajedno sa Molderom (Dejvid Duhovni) istraživala paranormalne pojave i teorije zavere o vanzemaljcima i vladinog zataškavanja istih.

Foto: Printskrin/Instagram/gilliana

 

 

Osim zanimljivih zapleta, gledaoce je devet godina intrigirala i hemija koja je bila očigledna između šarmantnog Moldera i prelepe Skali.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gillian Anderson (@gilliana)

DŽilijen se rodila u Čikagu, majka joj je bila kompjuterska analitičarka, a otac je imao malu kompaniju za filmsku i televizijsku postprodukciju.

Bila je problematična tinejdžerka, prisetila se DŽilijen i objasnila da je u isto vreme bila i “drčna devojka i propalitet”, drogirala se i iskradala noću iz kuće da ide na koncerte i činila sve ono što rade buntovni tinejdžeri.

DŽilijen je danas društveno angažovana aktivistkinja u Grinpisu, bavi se i ugroženim pravima i nestajanjem habitata domorodačkih plemena širom sveta, pomaže humanitarnim organizacijama koje rade na spašavanju Amazone i ugroženih morskih eko sistema.

Godine su ostavile traga na nekada omiljenu glumicu mnogima. Ona je svoju prepoznatljivu crvenkastu kosu ofarbala u plavo, a na njenom licu su viljive promene.

Evo kako danas izgleda:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gillian Anderson (@gilliana)

(Stil)