Он се у емисији дотакао смрти девојчице Тијане Јурић, а на његове речи, чак ни водитељ Срђан Предојевић није остао равнодушан.

- Игор Јурић је човек којем је ћерка убијена, а није себе некад питао зашто дете од 15 година у 11 сати у шорчићу излази на улицу и иде негде без његове контроле - рекао је Поповић у емисији "Вести".

Водитељ је заћутао, покушавајући да дође себи, а потом је упитао Поповића да ли је сигуран у то што је изговорио и да ли сматра да је његова изјава прикладна.

Бвши шеф одсека је одмах изјавио:

- Да, сигуран сам. Да, прикладно је. Некад неко пере савесет преко неких прича. Јесте, прикладно је - рекао је Поповић.

Након ове срамне изјаве, убрзо се на друштвеним мрежама огласио и Игор Јурић, који је уз снимак написао:

- Ово је Жарко Поповић, бивши шеф одсека за крвне деликте. Ово је човек који је водио рачуна о безбедности грађана. Човек који на овај начин говори о једном мртвом детету. Питамо се зашто #нијепријавила? Не питајте више никад. Ово је одговор. И џабе шаљете своје псе на мене.

Многи корисници друштвених мрежа бурно су реаговали и оштро осудили овакав коментар Поповића.

"Да ли је могуће да ико овако нешто помисли, а не изговори наглас...", "Катастрофа! Безосећајно људско дно", "Какав (не) човек мораш бити да ово изговориш", "Да ли је могуће да овај човек ОВО изговара?", коментарисали су многи, а на све није остала имуна ни глумица Јелисавета Орашанин која је написала: "Боже ме саклони шта рече будала!".

Да подсетимо, Тијана Јурић (15) убијена је у ноћи између 25. и 26. јула пре седам година, а 12 дана њена породица живела је у нади да је жива. Ипак, 7. августа Тијанино тело пронађено на запуштеном сметлишту у насељу Чонопља у општини Сомбор.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".