Кроз три генерације, “Нечиста крв” приповеда о финансијском, моралном и физичком пропадању једне породице. Радња започиње са Хаџи Трифуном, Софкиним дедом а завршава се са Софком, односно сви ликови из Ташане, Парапуте и осталих дела, повезани су кроз ту једну породицу и људе који су живели у Врању.

Фото: Јутјуб принтскрин/This and That Productions

 

 

Серију заједно са Милутином Петровићем режира Горан Станковић, који открива да су најтеже нашли ко ће играти Софку и Коштану.

- Што се тиче Коштане, ту је највећи изазов био пронаћи глумицу која је ромског порекла, која уме да игра, пева и глуми а да притом има 14-15 година, колико је и Борина Коштана у драми имала, а да је на све то највећа лепотица. У том процесу или бисмо наилазили на остварене глумице које умеју дивно да певају и играју, али су биле знатно старије, или је неки други елемент увек фалио.

- Најзад смо се одлучили за Марину Станковић, која је имала све елементе који су били потребни за улогу, сем што никада раније није глумила. Испоставило се да је Марина велики таленат за глуму и да је успела уз озбиљне припреме и рад да оствари једну упечатљиву и изнијансирану улогу и пружи верзију Коштане коју до сада нисмо имали прилике нигдде да видимо.

Марина Станковић није име непознато широј јавности, јер се такмичила у “Пинковим звездицама” и рођена је сестра победника овог такмичења Љубе Станковића. Она ће, како открива Станковић, у екранизацији дела Боре Станковића отпевати неколико нумера.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".