Говорећи на својој годишњој конференцији за новинаре, Кадиров је рекао да су Украјинци такођер "руски народ".

Чеченија, коју Кадиров води од 2007. године, је руска република на југу земље, која граничи с Грузијом.

- Моје дубоко уверење је да, ако се Зеленски и његов тим понашају на овај начин, Украјина треба да буде припојена нашој земљи. Украјинци су наш народ. То је наша територија. То је моје мишљење - рекао је Кадиров, напомињући да би био спреман да води офанзиву за "припајање Украјине Чеченској Републици" ако би за то добио упутства.

- Да ми је то поверено, одавно бих то решио - рекао је, истакавши да износи лично мишљење.

Ови коментари долазе док су напетости на граници између Русије и Украјине и даље високе. Последњих седмица западни медији су тврдили да Кремљ повећава присутност својих трупа на граници и планира инвазију, преноси Раша тудеј.

Москва је одбацила све такве оптужбе, а Кремљ је више пута рекао да не представља пријетњу ниједној другој земљи. Кадиров је, међутим, потпуно другачијег мишљења и жели да Русија војно реши питање с Украјином.

Према речима чеченског челника, руски председник Владимир Путин мора да спречи да стране земље диктирају услове Москви, јер су "сигурност државе и народа" најважнија ствар, а борци из ове регије су "апсолутно спремни да оду и извршавају наређења без проблема".

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".