„To su najbolje rakete na svetu. Nešto su bolje od američkih raketa DŽavelin. Mi smo uzeli ruske, koje smo dobili za pristojnu cenu. Platili smo unapred 30 odsto, a imamo dve godine za njihovu otplatu“, objasnio je Vučić u emisiji „Tema“ na TV Prva.

Naglasio je da je svakim danom naša armija snažnija zbog čega su građani zadovoljni.

Na pitanje o o avionima Rafal za hrvatsku vojsku Vučić je ukazao da ih Hrvatska još nije nabavila, jer će doći za tri godine, a tek je potpisan ugovor.

On je dodao da Hrvatska nabavlja polovne Rafale, ali je primetio da su toizvanredni avioni.

„Voleli bih da ih i mi nabavimo, ali nove. Oni bi za tri godine sa 12 tih aviona, pošto bi mi tada imali 15 MIG 29 4G generacije, bili nešto snažniji zbog radara, jer bi ranije mogli da vide avione. Nešto dalje bi videli od nas. Ali za tri godine verujem da ćemo drastično da osnaživimo ratno vazduhoplovstvo i protivvazdušnu odbranu. Nema bojazni za Srbiju“, podvukao je predsednik.

On je istakao da Srbija mora da brine o odbrani zemlje u svakom trenutku da bismo se odbranili od bilo koga, jer su mir i stabilnost najvažniji, a na malom i slabom se svi iživljavaju. To, se, podsetio je videlo krajem 1990-tih, kao i 2004., a i prilikom proglašenja nezavisnosti Kosova.

„Kada ste snažni i u stanju da brinete o svojoj zemlji onda ste mnogo teži zalogaj i meta. Dodatno ćemo snažiti ratno vazduhoplovstvo i neće ostati na ovome. Imaćemo za tri godine značajno jaču vojsku, iako smo danas 15 puta snažniji nego pre sedam godina. Srbija je napredovala, i stvari su se promenile“, podvukao je on.

Vučić je ukazao da je doneta odluka da se svake godine 250 miliona evra usmerni na našu namensku industriju kako bi se osnažila, a tako i fabrike u Lučanima, Valjevo i mnogim drugim mestima, kako bi ojačali našu pamet, vojno tehničke institute, da možemo da idemo u korak sa svetom.

Korneti, podsetio je, imaju drugo ime - „ubica tenkova“.

„U Siriji se moglo bideti kako su dejstvovali nepogrešivo i kako je to moćno oružje. Lako je sa njima upravljati. Oklopnjacima se ne piše dobro, jer je to mnogo snažno oružje“, naglasio je on.