Modifikovani Suhoj S-70 predstavljen je u utorak u gradu Novosibirsku, na jugu Sibira. NJegovoj promociji prisustvovao je zamenik ruskog ministra obrane, Aleksej Krivoručko.

- Proizvodnja dronova napredne generacije moguća je samo u zemljama sa razvijenom avio industrijom, koja omogućava čitav razvojni ciklus, od dizajna, pripreme do provođenja svih faza testiranja - rekao je Krivoručko.

- Prikazivanje ovog drona znači da je čitav proizvod sastavljen i opremljen svom neophodnom opremom potrebnom za rad te letelice - dodao je zamenik ruskog ministra obrane.

Zvaničnoj premijeri najnovijeg prototipa "Okhotnika", predhodilo je nekoliko meseci testiranja različitih verzije tog drona sa slabijim karakteristikama skrivanja i slabijom opremom.

Iz ruskog mi nistarstva odbrane ponosno ističu kako "Okhotnik" ima najmodernije sposobnosti skrivanja, a Krivoručko kaže kako misli da je tehnologija tog borbenog drona jedinstvena za Rusiju.

Taj novi dron predstavlja najviša dostignuća naše obrambene industrije, poručio je.

I ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u novembru da je Rusija pretekla ostatak sveta u vojnoj tehnologiji, istakavši da su uz rame sa Amerikancima kad je reč o nuklearnom arsenalu, ali da je Rusija razvila superiornija konvencionalna oružja.

(RT)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".