Na društvenim mrežama je Botas podelio svoju odluku da neće biti vozač Mercedesa naredne sezone.

Spekulisalo se u javnosti da Botas neće biti drugi vozač uz Hamiltona naredne sezone, a Finac je otklonio sve sumnje svojom objavom na Instagramu.

''Veoma sam srećan i uzbuđen jer vas obaveštavam da ću se priključiti Alfa Romeo Rejsingu od 2022. godine sa višegodišnjim ugovorom. Ovo je nov i uzbudljiv projekat za mene. Da dođemo do vrha zajedno, jedva čekam. Daću svu svoju ekspertizu i brzinu radi svetle budućnosti ovog tima i brenda sa impresivnom istorijom u motosportu.''

On se takođe oprostio od bivšeg tima, takođe objavom na Instagramu, zahvaljujući im se za petogodišnju karijeru. Zamenio je 2017. godine Nika Rozberga, tada aktuelnog šampiona, a od njegove prve sezone je Mercedes osvajao šampionat konstruktora, a ove sezone je ispred Red Bula uprkos manjem broju pobeda.

''Želim da se zahvalim Mercedesu za ovih 5 godina. Dostigli smo velike stvari, koje nikada neću zaboraviti. Naučio sam mnogo i načinili ste me jačim. Želim vam sve najbolje u budućnosti. Hej, još imamo da pobedimo ove sezone. Hajde!''

On će zameniti legendarnog vozača Formule 1 Kimija Raikonena, takođe Finca, koji je ranije objavio da će mu ovo biti poslednja sezona za volanom formule.

U Mercedesu je stvorio sa Luisom pobednički tim, a ovo su neki od najboljih momenata u formuli giganta.