Ovo je treća nedelja zaredom kako se zatvaraju saobraćajnice u Srbiji iako je organizacija Kreni-promeni Save Manojlovića poručila da neće biti protesta jer su im ispunjeni uslovi.

Međutim, okupljeni oko Ekološkog ustanka organizovali su blokadu i danas.Takođe, primetan je manji broj demonstranata nego prošle subote u isto vreme.

Blokada je trajala oko sat vremena, a na protestima se desila i tuča posle koje je jedan od napadača priveden u policijsku stanicu (više o tome pročitajte na OVOM linku).

Pored Beograda, protesti su održani i u drugim gradovima Srbije, takođe u manjem broju od prethodnih - Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Novom Pazaru, Pančevu...

Inače, nakon što je došlo do raskola u ekološkim organizacijama, Jovanović je rekao da je osnovni cilj protesta „proterivanje“ kompanije Rio Tinto iz Srbije i dodao da nema stajanja te da se blokada saobraćajnica nastavlja danas u 14 časova kod Sava centra. Jovanović se, inače, kod Save centra s demonstrantima pojavio oko 13 sati.

 

Podsetimo, demonstranti okupljeni oko organizacije Kreni-promeni tražili su povlačenje Zakona o eksproprijaciji, što je i učinjeno, i izmenu Zakona o referendumu, što je takođe Skupština juče učinila, kada je jednoglasno usvojila Predlog zakona o izmenama Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".