Četvoro stranih državljana, među kojima i četrnaestogodišnje dete, poginulo je jutros kod Splita kada je vozilo, u kojem su se nalazili, bežeći od policije udarilo u zid. U vozilu je bilo devetoro putnika, četiri su smrtno stradale, a ostali su prevezeni na pružanje lekarske pomoći u Klinički bolnički centar u Splitu.

"Prema prvim informacijama, poginule osobe su najverovatnije migranti", navela je splitsko-dalmatinska policija.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se jutros oko 7.00 časova na putu Split - Sinj u Brnazama. Iz splitsko-dalmatinske Policijske uprave su naveli da je automobil poljske registracije sleteo sa kolovoza, a potom udario u zid trafostanice. Iz bolnice su naveli da je primljeno pet muških osoba, svi strani državljani.

"Četvoro ima teške povrede i nalaze se u operacijskoj sali, a među njima je i jedno dete", rekli su splitske bolnice.

Kako navode, svi povređeni su strani državljani, koji uz sebe nisu imali nikakve dokumente, te su pozvali arapskog prevodioca da bi im pomogao u komunikaciji sa povređenima.

"Slobodna Dalmacija" navodi da je muškarac koji je vozio starije životne dobi, a policija je pokušala da ga zaustavi kod Trilja. Nije se zaustavio i od policije je bežao nekoliko minuta, te je velikom brzinom ušao u raskrsnicu, nije uspeo da skrene i udario je u zid. Nacionalnost poginulih još se utvrđuje, a hrvatski mediji navode da su u pitanju iranski državljani.

(Mondo)

BONUS VIDEO: