Vrlo lako i brzo se spremaju, a da bi bile neodoljive i da bi ukućani tražili još, prestanite da ponavljate neku od ovih grešaka: 

MALO SOLITE ILI PRESKAČETE SO

Preporučuje se da na pola kilograma mesa stavite kašičicu soli. 

NE KORISTITE DOVOLJNO ZAČINA

Ako ne dodajete začine, dobićete obično prženo meso slično pljeskavicama. Dodajte nanu, origano, majoran, peršun, bosiljak, i osetićete veliku razliku u ukusu. 

STAVITE VIŠE JAJA NEGO ŠTO TREBA

Dodajte jedno ili dva jaja na pola kilograma ili kilogram mesa. 

ĆUFTE SE MEŠAJU RUKAMA

Rukama zamesite ćufte, dok se sastojci ne sjedine. 

Foto: Profimedia

 

ULJE JE NEOPHODNO U OBLIKOVANJU ĆUFTI

Suvim rukama teško ćete da oblikujete ćufte. Malo nauljite ruke pa formirajte loptice. 

PROPRŽITE IH

Obavezno propržite ćufte pre kuvanja u sosu, dok ne dobiju braon koricu. 

(Trpeza)

BONUS VIDEO: