Stručni žiri Udruženja novinara Vojvodine i novih medija iz Novog Sada, doneo je odluku o ovogodišnjim dobitnicima novinarskih priznanja.

Prestižnu nagradu za životno delo – Dimitrije Davidović, jednoglasnom odlukom žirija, dobili su: dr Zoran Đerić, književnik, novinar i teatrolog, v. d. upravnika Srpskog narodnog pozorišta, i Vesna Savić, novinar i dugogodišnji urednik u listu "Dnevnik".

V.d. upravnika Srpskog narodnog pozorišta, dr Zoran Đerić, diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Piše poeziju i eseje, naučne studije iz oblasti književnosti, pozorišta i filma. Prevodi sa više slovenskih jezika, a njegova poezija prevođena je na engleski, francuski, ruski, poljski, rumunski, mađarski, slovački, bugarski, slovenački i makedonski jezik. Objavio je 65 knjiga (autorskih i prevodilačkih) i dobitnik je brojnih nagrada za književnost i prevodilaštvo.

Nagrada za novinarstvo i nove medije – Zmaj koja se dodeljuje zaslužnim novinarima i medijskim radnicima na televiziji, radiju i portalima pripala je ms Željku Saviću, novinaru i uredniku portala TV Ars Medija, autoru TV emisije „Vodič kroz umetnost i nauku”, Nemanji Ratkovac, komunikologu i uredniku TOK televizije i Atili Pete, inženjeru primenjene fotografije i uredniku na Panon RTV.

Nagrade će uručiti predsednik žirija prof. dr Neđo Danilović, 25. aprila 2024. godine u 18 časova u Arhivu Vojvodine u Novom Sadu.

Članovi žirija radili su u sastavu: predsednik žirija prof. dr Neđo Danilović; dr Valentina Čizmar; prof. dr Viktor Radun; prof. dr Dušanka Komnenić; prof. mr Sibila Petenji; Biljana Diković.
Nagrada za mlado novinarsko pero; koja se dodeljuje zasluženim novinarima, dizajnerima ili fotografima u oblasti novih medija pripala je ms Mirku Dimiću, glavnom i odgovornom uredniku časopisa za nauku, kulturu i umetnost „KROVOVI”.

Nagrada za umetničku i dokumentarnu fotografiju – Anastas Jovanović, u kategoriji umetničke fotografije dobio je dr Vukašin Živaljević sa Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

U kategoriji dokumentarne fotografije dobitnik je: Ismet Isa Ademovski, zaposlen u Opštinskoj upravi Beočina.