On je danas uspešan u istoj profesiji, a elokventnost i smirenost njegov su zaštitni znak. A pored njega Miša i Svjetlana podigli su još troje dece.

Foto: ATA images

 

NJegova mlađa sestra Milica Janketić je takođe glumica, dok se sestra Iva profesionalno bavila baletom.

Za razliku od ostale Mišine i Svjetlanine dece, najstariji sin Radomir nije se opredelio za umetnost, nego radi u policiji.

Kako je Marko jednom prilikom ispričao, odrastao je u domu punom ljubavi.

Ipak, priznao je da nije voleo školu i da je često bežao sa časova. Po završetku osnovnog obrazovanja pokušao je da upiše industrijski dizajn, međutim nije u tome uspeo. Umesto dizajna upisao je trogodišnju Drvno-prerađivačku školu, smer za duborez i dizajn nameštaja.

S obzirom na to da je oduvek voleo da crta, bio je srećan što je odabrao baš tu školu. Priznaje da je mnogo naučio i da mu je bilo zanimljivo da pravi različite proizvode od drveta. Veća želja da se bavi glumom rodila se tokom srednje škole.

Foto: ATA images

 

Tada je počeo intenzivnije da čita i da se priprema za polaganje prijemnog ispita.

Prvi pokušaj je završio neuspehom jer su profesori smatrali da nije još uvek dovoljno zreo da studira na Fakultetu dramskih umetnosti. Nije želeo da pokušava da upiše nešto drugo, nego je tu pauzu iskoristio kako bi radio kod strica u stolarskoj radnji.

Naredne godine je trebalo ponovo da se prijavi na FDU u Beogradu, međutim, odustao je od te namere, jer je njegov otac tada preuzimao novu generaciju studenata, pa bi njegov eventualni ulazak na FDU mogao da se smatra nepotizmom.

Umesto toga, Marko je izašao na polaganje prijemnog ispita na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Primljen je na Akademiju u klasu profesora Borisa Isakovića.

Diplomirao je 2007. godine, a danas uspešno svoju karijeru i jedan je od najupešnijih glumaca.

Biografija.org