U duhu jubileja 25 godina "Grand porodukcije" u slavljeničkom izdanju emisije "Zvezde Granda Specijal" se iz svog doma na Bežanijskoj Kosi uključio osnivač, a sada kreativni direktor produkcije - Saša Popović.

- Srećan sam i ponosan što smo dočekali punih 25 godina da traje "Grand" produkcija. Pre 26 godina kada smo Brena i ja otvarali produkciju, nismo mogli ni da sanjamo da će te 1998. godine u oktobru mesecu, kada smo registovali "Grand", da ćemo dočekati ovu 2024. – rekao je ponosno Saša Popović i dodao:

- Imao sam ideju da to bude neki veliki studio, sa publikom, sa šou programom. Onda sam se dogovorio sa Željkom Mitrovićem da napravimo na televiziji „Pink“ nekoliko emisija kao frima „Grand“ produkcija, pod nazivom „Grand Šou“, „Grand Parada“, „Zvezdano nebo“, „Narod pita“, kasnije naravno i „Zvezde Granda“ i poslednja od svih emisija je „Nikad nije kasno“.

Foto: ATA images

 

 

Popović se prisetio "životnog puta" Granda i velike nesreće koju je preživeo kada je u požaru izgoreo studio.

- Mi smo na kraju tog 3. decembra 1998. godine počeli sa emitovanjem prve emisije iz studija „Braće Stamenković“ ovde u Beogradu. Posle onog studija RTS-a, to je bio najlepši studio kod nas u Srbiji i u regionu. Mi smo ga zaista opremili jako lepo, napravili nove scenografije, osmislili kako će da ide i tako smo krenuli. Međutim, imali smo jednu veliku nesreću da se krajem 1999. godine taj studio zapalio i onda smo nekih četiri, pet meseci morali da zaustavimo snimanje, da bi u aprilu mesecu 2000. godine krenuli ponovo iz studija u „Avala filmu“ – dodao je Popović u emisiji „Zvezde Granda Specijal“.

Foto: ATA images

 

 

Kreativni direktor „Granda“ ne krije da je ponosan i na činjenicu da su od prvog momenta postojanja „Grand produkcije“ njen deo bila i najveća imena iz sveta voditeljstva i televizije.

- Sećam se da smo u to vreme imali velike bardove kada su voditelji u pitanju. Tu je bio Tozovac, pa Čobi, pa Milovan Ilić Minimaks, Dragana Katić, Tamara Raonić, Suznana Mančić i ja sam nešto vodio. 2004. godine počeli smo sa novim formatom, a to su naravno „Zvezde Gradna“ koje evo i danas, zajedno sa svim našim emisijama obaraju rekorde kada je gledanost u pitanju – istakao je on.

(Grand)

BONUS VIDEO: